MALA LOŽA

RUKE U ZRAK, MARVIN & GUY STIŽU U ŠIBENIK Glazbeni spektakl kao šlag na torti završnice Svjetskog prvenstva u jedrenju

 

Popularni talijanski DJ duo Marvin & Guy 7. lipnja dolazi na šibenski Trg Ivana Pavla II. (Mala loža), gdje će pod zvjezdanim nebom i u romantičnom ambijentu staroga grada Šibenčanima i gostima podariti višesatni DJ set zasnovan na modernom techno i disko zvuku koji rado miješaju sa starinskim, sanremovskim melodijama.

Marvin & Guy kažu da je njihov zajednički projekt nastao 2011. pod sjenom palminog drveta dok su, okruženi flamingosima, slušali tropsku glazbu, a upravo taj prizor vjerno opisuje njihovu specifičnu vibru. Puštaju techno, ali mu daju melodičan groove, koji usne potiče na slatke razgovore, ruke diže u zrak, a kukove tjera na njihanje.

Osim talijanskih glazbenika koje još nazivaju i ‘svemirskim kaubojima’, a koji su traženi na pozornicama diljem svijeta, na Maloj loži će nastupiti i domaći glazbenici Bakula i Lawrence Klein te Beepolar iz Komiže. Program će krenuti tijekom kasnih popodnevnih sati i potrajati do malo iza ponoći kada zabava seli u sada već kultno mjesto šibenske elektroničke scene, Tunel u Manadlini, i nastavlja se sve do zore.

Nastup Marvin & Guya bit će šlag na torti završnice Svjetskog prvenstva u jedrenju po ORC-u, na kojem se očekuje više od tri tisuće sudionika i pratitelja. Treba naglasiti da je događaj za sve posjetitelje besplatan. Organizatori glazbenog spektakla koji će popratiti ovo velebno natjecanje su Grad Šibenik, Turistička zajednica Grada Šibenika i kolektiv RatCat.

RatCat je, inače, u posljednjih nešto više od godinu dana transformirao šibensku glazbenu scenu i učinio grad trenutačno jednim od najjačih hrvatskih centara melodične elektroničke glazbe i primjerom uspješne suradnje lokalne samouprave i civilnog sektora. Mogu se pohvaliti s čak pet nagrada Ambasador, koje se dodjeljuju akterima elektroničke scene, istančanim ukusom i pomnom selekcijom izvođača koje su nerijetko "hvatali" tek trenutak prije no što su došli na vrh svoje svjetske slave. Među ostalima, u ovoj su zimskoj sezoni ugostili Terr, Boga, Kiwija, Mathiasa Schobera, Love Over Entropy...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:09