SHOW TRAJAO DVA SATA

Rambo Amadeus u krcatoj Tvornici: ‘Onaj koji me poslao na Euroviziju, stvarno nema sluha...‘

 Ivana Nobilo/Cropix
Publika je bez prestanka pjevala uglas s Amadeusom koji je koncert prošarao sa svojevrsnim stand-up nastupom i oduševio prisutne

Svjetski mega car, Rambo Amadeus i njegov Mutant Dance Quartet svojim nastupom rasplesali su i do suza nasmijali do čepa punu Tvornicu Kulture, sinoć u Zagrebu.

Rasprodani koncert trajao je dva puna sata, a kao i svi Rambovi nastupi bio je pun njegovih pjesama u uglavnom jazz i blues aranžmanima začinjenim s malo narodnjaka te svojevrsnim mini stand up dijelovima između njih.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Rambo je opravdao hype stvoren oko ovog nastupa, još otkako je ulaznice kroz šalu naplaćivao 75 milijuna kuna. Na stage su prvo oko pola deset izašli njegovi muzičari pa ga najavili.

- Ruku mu pruža predsjednik, za stalnu umetničku borbu. On za borbu, ima kožnu torbu i novčane mase iz državne kase. On utire puteve novog mainstreama, iza njega još nema dostojnog kriterijuma. On je umetnik univerzuma i ljudskog maksimuma, rekli su, a onda se pojavio i Rambo, balkanski Zappa kako mu vole tepati fanovi, odjeven u veliku bijelu košulju, s gitarom oko ramena.

image
Ivana Nobilo/Cropix

I otad bez prestanka publika jednoglasno pjeva uz njega, nižu se hitovi, a između ostalog i ‘Holesterol i Rock‘N‘Roll‘, ‘Još jedno vruće pivo‘, ‘Fela Kuti, druže stari‘ i ‘Recesivni gen‘. Također je odsvirao i svoju novu pjesmu ‘Pod rotacijom‘.

Rambo je poznat po svojem Standup performansu, pa tako ni njega nije manjkalo. Kroz spomenute pjesme, samo sebi svojstvenim recitacijama dolazio je do refrena komentirajući pritom koronu, glazbu, politiku i ostalo.

image
Ivana Nobilo/Cropix

- Čovječe, ljudi, pa mene su na Euroviziju poslali, pa ti ljudi nemaju sluha sto posto, našalio se pritom pa zaključio da koncert mora i završiti jer ne možemo se stalno zafrkavati.

Na kraju dok je odlazio s bine poručio je publici da ga isprati s pjesmom na usnama, što ona i čini.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Odmah nakon toga vratio se na bis, uzeo ponovno gitaru i krenuo svirati svoj hit ‘Fap mašina‘. Nakon toga poručio je da je star.

-Pred penzijom sam, koncertu je doista došao kraj.

Tako je i bilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:48