Pred 30 tisuća ljudi

Rage Against The Machine odsvirali svoj prvi koncert nakon 11 godina. Uskoro dolaze i u Zagreb

basist Tim Commerford iz benda Rage Against the Machine

 Bertrand Langlois/Afp/Profimedia/Bertrand Langlois/Afp/Profimedia
Na svirci u Chicagu Zach de La Rocha ozljedio je nogu, no izdržao je cijeli koncert

Rage Against The Machine proteklog su vikenda odsvirali svoj prvi koncert nakon 11 godina u sklopu američkog dijela turneje, a sve je to uvod u skorašnji dolazak u Europu i nastup u zagrebačkoj Areni u subotu, 17. rujna.

Koncert u američkom Wisconsinu pred 30 000 ljudi proteklog petka nakon više od desetljeća pauze označio je povratak nastupa jednog od najvažnijih bendova svih vremena, a Rage Against The Machine je na dugoočekivanom ukazivanju predstavio setlistu najpopularnijih pjesama. Set nabijen energijom protutnjao je kroz čak 16 pjesama i predstavio klasike kao što su “Killing In The Name”, “Bullet In TheHead”, “Bombtrack” s debitantskog albuma, zatim “Bulls On Parade”, “PeopleOfThe Sun”, “Testify”, ”Tire Me”, “Wake Up”, “Guerrilla Radio”, “Without A Face”, “Know YourEnemy”, “Calm Like A Bomb”, “SleepNow In TheFire”, “WarWithin A Breath”, “Freedom”, te coverBrucea Springsteena “TheGhostOf Tom Joad”.

Na svirci u Chicagu bend je popisu dodao još dvije – „Vietnow“ i „No Shelter“, a za vrijeme tog nastupa Zach de La Rocha ozljedio je nogu i proveo ostatak koncerta sjedeći na monitoru.

Bend očekuje još 15 nastupa na američkoj turneji, nakon čega će se prebaciti u Europu i Veliku Britaniju. “Public Service Announcement”, najtraženija svjetska turneja tako dolazi u Zagreb, a kao specijalni gosti Rage Against The Machine nastupit će sjajan hip hop duo Run The Jewels. Ovaj koncert bit će jedini RATM datum u regiji i krugu od najmanje 400 km, uz daleko najpovoljniju cijenu ulaznica u odnosu na sve druge europske svirke.

Najava prvog koncerta grupe Rage Against The Machine u Hrvatskoj izazvala je ogroman interes, a potražnja za ulaznicama nadilazi sva očekivanja. Na ovu jedinstvenu svirku, jedinu u regiji, već u ovom trenutku dolaze fanovi iz 25 zemalja i sa tri kontinenta, a Zagreb će tako sredinom rujna postati apsolutni koncertni epicentar ovih prostora.

Koncert grupe Rage Against The Machine u Zagrebu organiziraju Charm Music, Live Nation i LAA.

Ulaznice se kupiti mogu kroz prodajni sustav Eventim,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:07