MARS FESTIVAL ODUŠEVIO

Računajte da vas očekuju još veći bendovi i još veći spektakl čekaj sljedeće godine

 Bruno Konjević/CROPIX
Ponovljena je i nadmašena čarobna atmosfera prošlogodišnjeg festivala kojim su vladali Skunk Anansie

Ako je suditi po reakcijama publike i medija, treće izdanje Mars festivala, održano preksinoć u dvorištu Jedinstva i Močvari, definitivno je ispunilo sva očekivanja. Uloga headlinera koja je ove godine dodijeljena bendu 30 Seconds To Mars, uz ništa manje atraktivne Dredg, pokazala se kao pravi potez, kojim je ponovljena i nadmašena čarobna atmosfera prošlogodišnjeg festivala kojim su vladali Skunk Anansie.

Dvorište Jedinstva već je od 19 sati bilo većim dijelom ispunjeno, kada su mnogi došli pogledati nastup grupe Vatra koja na krilima super hita 'Tremolo' dostiže nove vrhunce svoje popularnosti.

Nakon njih svoju premijeru pred domaćom publikom imali su sjajni amerikanci Dredg, koji su nam predstavili tek objavljeni album 'Chuckles & Mr Squeezy'. Do kraja njihovog nastupa, mjesta u dvorištu Jedinstva više nije bilo, jer svi su htjeli vidjeti zvijezde večeri - 30 Seconds To Mars.

U trenutku kada su Jared i njegov bend stupili na scenu, nastala je prava euforija. Holivudska zvijezda definitivno je pokazala da itekako zna napraviti show, jer već nakon nekoliko minuta koncerta nekoliko tisuća fanova pratilo je svaki njegov pokret, pjevalo svaki sa njim i uživalo u večeri koja će svima dugo ostati u sjećanju. Uz izvrsnu vizualnu produkciju, svi se slažu, 30 Seconds To Mars odsvirali su odličan koncert ispunjen hitovima poput 'A Beautiful Lie', 'This Is War', 'Hurricane', 'Closer To The Edge'.

U jednom trenutku Jared je uspio nagovoriti svoje obožavatelje da kleknu ispred pozornice, a vrhunac večeri definitivno je bio trenutak kada je uz izvedbu pjesme 'Kings & Queens' tridesetak fanova završilo na pozornici sa bendom! Kao što su i obećali, 30 Seconds To Mars priredili su pravo ludilo na Mars Festivalu, a kako tijekom, tako i nakon koncerta Jared, Tomo i Shannon nosi mogli sakriti svoje oduševljenje hrvatskom publikom.

'Reći ćemo cijelom svijetu, kakva ste nevjerojatna publika', poručio je Jared prije nego što je sa bendom napustio pozornicu.

Nakon nastupa 30 Seconds To Mars, publika se preselila u Močvaru, gdje su svoj odličan nastup, prvi nakon dugo vremena u Zagrebu, održali momci iz Električnog Orgazma. Gile i ekipa sjajnom rock svirkom podsjetili su na velike hitove poput 'Kako bubanj kaže', 'Ne postojim' i 'Krokodili dolaze', ali i otprašili nekoliko pjesama sa novog albuma 'To što vidiš to i jeste', koji će na jesen samostalnim koncertom promovirati pred zagrebačkom publikom.

Palicu u Močvari od Orgazma su preuzeli mladići iz riječkog Diskurza, koji su definitivno nakon nastupa na Marsu povećali broj svojih fanova. Program ovogodišnjeg Mars festivala završio je u ranim jutarnjim satima, dok se dojmovi još zbrajaju uz cijeli niz pohvalnih osvrta u medijima, statusa na profilima i objavljenim snimkama po društvenim mrežama i portalima.

Mars festival kao i ranijih godina i ove je godine predstavio vrhunske bendove te headlinere koje ranije nismo vidjeli na ovim prostorima. Time je letvica festivala ponovo podignuta, pa svi već sada iščekuju slijedeću godinu i nova imena. A kako je Mars festival oduševio ove godine, uz 30 Seconds To Mars u Zagrebu, te na ljubljanskom dijelu festivala uz fenomenalan koncert Mobya kao headlinera, tako i slijedeće godine, definitivno možete računati da vas očekuju još veći bendovi i još veći spektakl...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 15:30