DUSTY HILL

Preminuo basist legendarne blues-rock skupine: ‘Otišao je naš compadre, zbog njega su nas obožavali‘

Dusty Hill, Billy Gibbons i Frank Beard
 Chris Delmas/AFP
Prošloga tjedna Dusty Hill je napustio turneju kako bi "zaliječio kuk", no pokazalo se kako je imao puno ozbiljnijih problema.

Legendarna američka blues-rock skupina ZZ Top objavila je kao je u dobi od 72 godine preminuo njihov basist i jedan od pjevača Dusty Hill.

"Sa žalošću smo primili vijest kako je u snu u svom domu u Houstonu preminuo naš 'compadre' Dusty Hill. Tvoja osobnost, smisao za humor i neprestana predanost bendu omogućila nam je stvoriti veliku bazu fanova kojima ćeš nedostajati kao i nama", objavila su preostala dvojica članova benda, bubnjar Franck Beard te drugi pjevač i gitarist Billy Gibbons.

Prošloga tjedna Hill je napustio turneju kako bi "zaliječio kuk", no pokazalo se kako je imao mnogo ozbiljnijih zdravstvenih problema.

image
Dusty Hill
Jared Milgrim/The Photo Access/Profimedia

Hill se pridružio ZZ Topu 1970. godine, godinu dana nakon formiranja benda te je tijekom posljednjih pola stoljeća postao prepoznatljiv po dugoj bradi, sunčanim naočalama i šeširu, baš kao i Gibbons.

ZZ Top je 2004. godine postao član Kuće slavnih rock and rolla, a u nju ih je uveo gitarist Rolling Stonesa Keith Richards.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 07:56