'BOARDING HOUSE REACH'

POKLEKNUO PRED SOFTVEROM Jack White objavio svoj treći solo album, najčudniji do sada

 David James Swanson
 

13 pjesama koje su mogu razvrstati uzduž i poprijeko žanrova rock ‘n’ rolla, electro i hard funka, proto punka, hip hopa, gospel bluesa, pa čak i countryja, nalaze se na novom, danas objavljenom albumu Jacka Whitea 'Boarding House Reach'.

Treći solo album pjevača i gitarista White Stripesa začet je u malom stanu u Tennesseeju, ali je na koncu snimljen i produciran u tri solidna studija, u New Yorku, Los Angelesu i Whiteovom studiju u okviru vlastite diskografske kuće Third Man Records u Nashvilleu.

Tokom snimanja albuma White je pokleknuo i odustao od "ručnog snimanja", te se počeo služiti softverom Pro Tools za snimanje i produciranje svojih pjesama, za što je, priča kaže, zaslužan komičar Chris Rock koji mu je prilikom jedne posjete prošle godine kazao da "nikoga nije briga na koji je način to snimljeno".

Za album je White okupio novi set muzičara - bubnjar Louis Cato (Beyoncé/Q-Tip/John Legend); Charlotte Kemp Muhl (The Ghost Of A Saber Tooth Tiger) i NeonPhoenix (Kanye West) na basu; DJ Harrison i Anthony “Brew” Brewster (Fishbone, The Untouchables) na sintesajzeru; Neal Evans (Soulive/Talib Kweli/John Scofield) i Quincy McCrary (Unknown Mortal Orchestra) na klavijaturama...

'Ice Station Zebra', četvrti i posljednji singl s novog albuma, objavljen je jučer, a dio je nikad objavljenog materijala nastalog u suradnji Jacka Whitea i Jay-Z-a. Pjesma 'Over and Over and Over' nastala je pak prije 13 godina i originalno je napisana za The White Stripes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 23:38