NABAVITE ULAZNICE

Parni Valjak stiže u Vinkuran: ‘Mi smo vam najsretniji kada smo na bini i kada možemo svirati‘

Igor Drvenkar i Husein Hasanefendić Hus

Legende hrvatske glazbene scene otvaraju ovogodišnji Rocks&Stars Festival u srijedu 26. lipnja

Parni Valjak ne staje već gotovo 50 godina, uživaju u svakom nastupu, a s pozornice, gdje se najbolje i najprirodnije osjećaju, nastavljaju oduševljavati publiku svih generacija. Uoči dolaska u Istru, na ovogodišnji Rocks&Stars Festival evo što kažu Igor Drvenkar i Husein Hasanefendić Hus.

Možete li nam reći nešto više o repertoaru za ovaj koncert? Hoće li biti novih pjesama ili posebnih iznenađenja za publiku?

Hus: Naš repertoar za ovaj tour je marljivo spreman dva mjeseca prije nego smo krenuli iz Labina 08.03., i nema tu posebnih iznenađenja. Naravno, sva 4 zadnja singla koja smo snimili izvodimo uživo. Kao i uvijek, produkcijski će sve biti na najvišem nivou, kako naša publika zaslužuje.

Kako publika reagira na nove pjesme i koncerte u ovoj fazi benda?

Hus: Od prvog nastupa s Igorom u Zadru prije nešto više od godinu dana pa do danas odsvirali smo zaista puno koncerata i reakcije su baš svuda odlične, nakon svakog koncerta stvaraju se redovi obožavatelja koji čekaju na slikanje s Igorom i ostalim članovima banda. To nas veseli i daje nam motiv da nastavimo ovim putem. Koncerata i u ovoj godini imamo puno, već sada je 40 svirki na turneji, a nove ćemo dodavati. Sve kao uvod u 2025. i 50 godina Parnog Valjka!

image

Parni Valjak

Koji su vam najdraži trenuci ili uspomene iz vaše karijere s Parnim Valjkom?

Hus: Najteža pitanja na koja jednostavno nema odgovora. Toliko toga je bilo, toliko nezaboravnih trenutaka da je zapravo nemoguće izdvojiti neke posebno.

Što mislite o trenutnoj glazbenoj sceni u Hrvatskoj i regiji?

Hus: Ono što mogu primijetiti je da se puno svira, a ono što također znam je da kronično nedostaje mjesta za svirku, posebno za bandove koji tek počinju i koji još ne mogu u dvorane. No, ima mladih snaga, u nabrajanju uvijek nekoga izostavim, no definitivno potencijala ima, a tko će opstati i uspjeti ovisi o toliko faktora da je nemoguće prognozirati.

Koliko vam je važno povezivanje s publikom tijekom nastupa na ovakvim specifičnim lokacijama?

Hus: Povezivanje i konekcija s publikom uvijek je i svuda važno, bez obzira na mjesto gdje sviramo. Naravno da ovakva posebna mjesta poput Cave Romane svemu daje posebnu čar i veselimo se jako nastupu. Svi pjevaju, vesele se, uživaju ako band dobro svira. A, mi se trudimo da to uvijek bude tako. Mi smo vam najsretniji kada smo na bini i kada možemo svirati. I uvijek ćemo dati najbolje od sebe. Vidimo se u Vinkuranu!

Igor Drvenkar od prvoga se trena savršeno uklopio u bend, a hitovi „Moja glava, moja pravila”, “Bogati će pobjeći na Mars” oduševili su publiku te tjednima bili dio HR Top 40 liste.

image

Vinkuran

Igore, kakav je osjećaj preuzeti ulogu frontmena u bendu s tako dugom i bogatom poviješću?

Igor: Apsolutno je tu ogromno i veliko poštovanje, veliki bend i velika priča. U meni prevladavaju privilegija i čast, a kad smo zajedno dijelimo istu strast i ljubav i osjećam se kao da sam već jako dugo dio ove ekipe. Družimo se, putujemo i stvaramo skoro svaki dan i zahvalan sam što zahvaljujući Parnom Valjku živim glazbu više nego ikada.

Koji su vaši glazbeni uzori i kako su oni utjecali na vaš stil pjevanja?

Igor: Glazbenih uzora imam puno, krenuvši od Toma Jonesa, Stevena Tylera, Micka Jaggera, Bon Jovia, Stevea Lee-a, Freddieja Mercuryja, teško mi ih je nabrojiti, jer ih ima stvarno puno. Svatko od njih je tehnički potkovan u svom stilu, pa tako kroz kombinaciju nalazim i svoj način.

Koje su vam najdraže pjesme Parnog Valjka koje sada izvodite kao pjevač?

Igor: Ima ih puno i svakako su tu sve iz koncertnog repertoara, poput Ljubav, Jesen u meni, Dođi itd. No moram priznati da su mi posebno drage nove pjesme koje radimo, jer sam tu prisutan od početka u cijelom procesu stvaranja.

Kako se pripremate za nastupe i što smatrate ključnim za uspješan koncert?

Igor: Puno ulažem u tjelovježbu, kvalitetnu prehranu te s bendom radim puno proba. Ključan je i dobar odmor prije koncerta, a svakako i nakon ukoliko nastupamo odmah drugi dan, pa zbog toga puno spavam da bih odmorio glas. Često nekoliko minuta prije koncerta ulazim u neki svoj svemir u glavi i isključujem se od svega te sam predan samo glazbi i njenoj interpretaciji. Koncert je kao jedna velika predstava i trudim se uvijek dati svoj maksimum.

Kako Parni valjak predvođen Igorom Drvenkarom zvuči u ovom prirodnom okruženju, svi jedva čekaju doznati.

Svoju ulaznicu putem Eventim online shopa za Rocks&Stars Festival @ Cave Romane potražite što prije. Vidimo se!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 15:49