STOPAMA NEILA YOUNGA

Ni Joni Mitchell ne voli podcast Joea Rogana pa sad traži da je uklone sa Spotifyjas

Joni Mitchell

 Samuel Corum/AFP
Grammyjem nagrađena pjevačica kaže kako taj streaming div dopušta ‘neodgovornim ljudima‘ da šire laži koje ljude stoje života

Joni Mitchell u utorak je rekla kako će iz "solidarnosti" s Neilom Youngom ukloniti svoju glazbu sa Spotifyja zbog širenja dezinformacija o koronavirusu.

Grammyjem nagrađena pjevačica izjavila je kako taj streaming div dopušta "neodgovornim ljudima" da šire laži koje "ljude stoje života".

Mitchell je objavila i otvoreno pismo koje je potpisala koalicija zdravstvenih djelatnika pozivajući Spotify da poduzme mjere protiv širenja dezinformacija na svojoj platformi.

Vijest je objavljena nedugo nakon što je Young uklonio svoju glazbu sa Spotifyja, navodno zbog prenošenja podcasta "The Joe Rogan Experience", koji je poznat po antivakserskim stajalištima.

- Odlučila sam ukloniti svu svoju glazbu sa Spotifyja. Neodgovorni ljudi šire laži koje ljude stoje života. Solidarna sam s Neilom Youngom i globalnom znanstvenom i medicinskom zajednicom u tom pitanju - priopćila je Mitchell.

Otvoreno pismo odnosi se na epizodu Roganova podcasta objavljenu 31. prosinca 2021. u kojoj su promicane "neutemeljene teorije urote".

- Dopuštajući širenje netočnih i društveno štetnih tvrdnji, Spotify omogućuje medijima koje ugošćuje da nanose štetu povjerenju javnosti u znanstvena istraživanja i bude sumnju u kredibilitet smjernica utemeljenih na podacima koje daju medicinski djelatnici - navodi se u pismu.

Young je s druge strane pohvalio suparnika Spotifyja Amazon Music i ponudio svojim obožavateljima četiri mjeseca besplatnog korištenja te streaming platforme.

Spotify je tim povodom poručio da mu je cilj ravnoteža "sigurnosti za slušače i slobode za kreatore" te istaknuo da je od početka pandemije uklonio više od 20.000 epizoda podcastova koji se odnose na covid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2023 17:55