MARČELO U VINTAGEU

Nakon otkazanog nastupa u veljači, srpski reper konačno stiže u Zagreb: Otkriva razlog zašto ranije nije došao

Marčelo stiže u Vintage

 Marko Obradović Edge/
Glazba Marčela i njegovih suboraca najčešće se i dalje svrstava u kategoriju hip-hopa, ali tijekom 20 godina rada granice su žestoko pomaknute

Nakon petogodišnje koncertne pauze, 29. studenog u zagrebački Vintage Industrial Bar dolazi Marko Šelić Marčelo s bendom, a u sklopu regionalnog koncertnog obilježavanja dvadesetogodišnjice njegove karijere.

Uskoro se navršava druga godina otkako je objavljen njegov, diljem regije hvaljen album „Nojeva varka”, a očekivali smo ga i na AntiValentinovu #8 sredinom veljače. Sada otkriva zbog čega je taj nastup otkazan, ali i što publiku očekuje u Vintageu.

“Nažalost, zdravstveni razlozi omeli su nas da se pred zagrebačkom publikom pojavimo na legendarnom AntiValentinovu. Otud se rodila ideja o nadoknadi u obliku cijelovečernjeg koncerta iz sve snage - i trebalo nam je vremena, ali evo, napokon dolazimo i jako se radujemo. U godinama tijekom kojih se nismo vidjeli, dogodio se konceptualni album "Nojeva varka", i jedva čekamo da vam predstavimo njegovu živu verziju - prošaranu odabranim starim pjesmama, naravno. U Zagreb dolazimo u punom sastavu: Nensi (vokal), Raid (gramofon, klavijature), Šljuka (vokal, klavijature), Krumes (violina), Maks (saksofon), Drama (bubanj), Fabri (bas), te moja malenkost, i svirat ćemo sigurno dva sata. Koncert će, između ostalog, prikazati naše glazbeno sazrIjevanje kroz godine, pređeni put bit će utkan u repertoar, s „Nojevom varkom” kao sadašnjicom. Od koje ćemo se otisnuti dalje u nepoznato, nakon proslave dvadesetogodišnjice", govori Marčelo.

image

Marčelo stiže u Vintage

Marko Obradović Edge/

„Nojeva varka”, šesti studijski album objavljen u prosincu 2021. godine, predstavlja njegov najkonceptualniji rad do sada, kojem je više nego ikada ranije prišao kao jednom od svojih književnih djela. Rezultat: svojevrsni roman u stihu, serijalizirana „radio-drama” ispripovijedana kroz 16 pjesama. Priča koja se, izgleda, pojavila kada je najpotrebnija, čemu svjedoči i spektakularna reakcija publike na singl ‘JBG’.

Glazba Marčela i njegovih suboraca najčešće se i dalje svrstava u kategoriju hip-hopa, ali tijekom dva desetljeća rada, a naročito na posljednjem albumu, granice su žestoko pomaknute van ladice žanra: od elektronike, preko prizvuka jazza i soula, pa sve do sevdalinke. Kako sam Marko kaže: „Mene je rep fascinirao kao ritmička vještina i svojevrsna suvremena poezija, tako sam to doživio, i otud je i dalje tu kao moj vokalni izraz, kao alatka. Ali mi smo kao kolektiv zainteresirani za glazbenu slobodu i dobar tekst, van ikakvih žanrovskih religioznosti.”

Na njegovim koncertima publika može očekivati nesvakidašnju energiju i atmosferu, stihiju stihova praćenu glazbenim bravurama – uz magiju timskog drugarstva koja zrači s bine, a u Zagrebu će mu se pridružiti specijalni gost, priznati producent i DJ Phat Phillie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:17