INSOMNIA

Nakon hit-singla ‘NLO‘ (ft. Hiljson Mandela), Miach objavljuje album. Surađuje s Gršom

Miach i Grše

 /Ana Cindrić
Na vodećem singlu ‘Led‘ pridružuje joj se jedno od vodećih domaćih rap imena nove generacije, Grše

Nakon što se široj javnosti predstavila kroz hit-singlove "NLO" (ft. Hiljson Mandela) i "SMS" s kojima je osvojila i publiku i radijski eter, zagrebačka glazbenica i autorica Miach objavljuje debitantski studijski album. Naslovljen "Insomnia", izdanje donosi potpuno nove autorske pjesme, među kojima je i novopredstavljeni vodeći singl "Led", u kojem joj se pridružuje jedno od vodećih domaćih rap imena nove generacije - Grše.

Singl "Led" se posebno izdvaja kao upbeat pop pjesma inspirirana eurodance žanrom, a o ovoj suradnji Miach otkriva: "Uvijek mi je drago surađivati sa talentiranim glazbenicima kao što je Grše, i još ljepše kada ti je ta osoba prijatelj, tako da je to meni bila još jedna super suradnja". Prateći videospot redateljski potpisuju Luka Matković i Ana Cindrić, a jedna od lokacija snimanja bilo je i klizalište zagrebačkog Velesajma.

Dobitnica prestižne nagrade Cesarica Hit listopada 2022. za već spomenuti singl "NLO", s kojim je provela i 50 tjedana na HR Top 40 listi, na svom albumu prvijencu donosi kreativan spoj pop, house i r‘n‘b žanrova, za koje otkriva da su joj i osobno najdraži. "Stvarno sam dala cijelu sebe u izradu ovog albuma i nadam se da će se slušateljima svidjeti" ističe Miach, koja je ove godine kao priznanje za svoj rad ostvarila i nominaciju za glazbenu nagradu Porin, u kategoriji "Novi izvođač".

Sastavljen od deset autorskih pjesama, album "Insomnia" nosi prepoznatljiv produkcijski potpis Mihovila Šoštarića Lockrooma, koji u posljednjih nekoliko godina ostvaruje značajan utjecaj na domaćoj glazbenoj sceni. U krerainju ovog glazbenog mozaika sudjelovala je i nekolicina dobro poznatih imena nove generacije regionalnih imena, kao što je sve zamjećenija r‘n‘b izvođačica Jymenik u pjesmi "Tume" te mladi reperi koji sve više plijene pažnju publike, Baks i Peki u pjesmi "Dance". Splitska producentica Ediba dala je svoj doprinos pjesmi "Tvoje je", kao i gitarist Jan Jakovljev koji supotpisuje glazbu i tekst na pojedinim pjesmama.

Od svog prvog nastupa na festivalu Lil Drito u rujnu 2022. godine do danas, Miach se svojim jedinstvenim spojem glazbenog, modnog i vizualnog izračaja kroz godinu dana oblikovala u jednu od vodećih "it" djevojaka nove generacije domaće glazbene scene. Uz spomenute singlove "NLO" i "SMS" koji su ostvarili milijunske brojke streamova i Youtube pregleda, iza sebe ima i zamijećeno EP izdanje "Između nas", kao i nekolicinu istaknutih festivalskih nastupa, među kojima su Drito iz Boćarskog, Zagreb Beer Fest i Sea Star Festival.

O objavi prvijenca i daljnjim planovima, Miach otkriva: "U narednim mjesecima slijedi daljnji rad na novoj muzici, neke suradnje, a bit će i nastupa. No uz objavu albuma, ono zbog čega sam apsolutno najviše uzbuđena je moj prvi ikada solo koncert koji će se na proljeće sljedeće godine održati u Tvornici kulture i tome se stvarno jako veselim".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:18