LEGENDA

MIŠO OTKRIO DETALJE NASTUPA ZA HDZ U ARENI 'Dobio sam jači pljesak od nekih političara koji su tamo držali govore. U publici je pjesmu predvodio Šeks'

 CROPIX
Mišo će reći da njemu ne treba povod za koncert. Na plakatu za zagrebački nastup piše: ‘Više od 50 godina! Svi pjevaju!’

Bit će lom, kratko i jasno kaže Mišo Kovač, najavljujući svoj zagrebački koncert. Legenda domaće glazbene scene 5. prosinca nastupit će u zagrebačkoj Areni, a povod za to nije mu potreban.

- Što bih ja, kao ostale girice, trebao smišljati razloge zašto negdje pjevam? Ja sam pjevač, to je valjda dovoljan razlog - govori Mišo na čijem plakatu za zagrebački nastup piše: “Više od 50 godina! Svi pjevaju!”

Mišo Kovač je posljednji solistički nastup u dupkom punoj zagrebačkoj Areni održao 2009. godine. Bio je prvi pjevač u Hrvatskoj koji je imao nastup u tom zdanju, a 20.000 obožavatelja svih generacija tri je sata s njim pjevalo njegove najveće hitove, od kojih su mnogi postali evergreeni.

Politika u drugi plan

Posljednjih godina rjeđe nastupa, ali to je, kaže, zato što u našoj zemlji nema mnogo velikih koncertnih dvorana u kojima bi on mogao nastupiti. - Ja nisam pjevač za intimne trenutke, za pjevušenje u kafićima. Ja sam pjevač za velike dvorane, a takvih u Hrvatskoj ima samo par: uz Zagreb, tu su još Split, Rijeka, Varaždin, Osijek... - priča pjevač koji je u bivšoj Jugoslaviji prodao najviše ploča, više od 20 milijuna primjeraka.

Tremu zbog skorog nastupa u zagrebačkoj Areni ne osjeća. Uostalom, Mišo je prošli tjedan već nastupio u zagrebačkoj Areni, ali ne na solističkom koncertu, nego na završnom skupu HDZ-a uoči parlamentarnih izbora.

- Dobio sam jači pljesak od nekih političara koji su tamo držali govore - kaže Mišo koji je, ističe, za razliku od drugih pjevača koji su nastupili na tom političkom skupu, umjesto jedne, na traženje političara u publici, otpjevao tri pjesme.

- Naravno, i političari su pjevali sa mnom, a koliko sam s pozornice mogao vidjeti, pjesmu u publici predvodio je Vlado Šeks - kaže Mišo.

Slaže repertoar

Što se tiče skladbi koje će izvesti na svom prosinačkom solističkom koncertu u Zagrebu, ovih dana slaže repertoar. Mislio je to napraviti u miru na Pohorju. Sve ljepote toga slovenskoga gorja glazbenik i njegova supruga Lidija otkrili su prije nekoliko godina, nakon što su liječnici Miši 2011., kada je doživio lakši srčani udar, preporučili da se kloni vrućina.

Na Pohorju su prvo počeli ljetovati, a sada ponekad tamo skoknu i u ostalim godišnjim dobima. No, ovaj put planove im je pokvario pas. Trogodišnji glazbenikov ljubimac Amor Thor, koji pripada pasmini cane corso - a kojega je bračni par Kovač nabavio 2013. kada im je uginuo Mišin vjerni pratitelj, zlatni retriver Solo - zaslužan je za to da će se Mišo Kovač za zagrebački koncert pripremati u metropoli.

Otkazao odmor

- Moja punica u ponedjeljak je išla u šetnju sa psom, a premda je pas još uvijek mlad i zaigran, on je izuzetno jak pa je tijekom šetnje, nesvjestan svoje snage, potegnuo uzicu i tako uspio srušiti moju punicu. Prilikom pada Lidijina je mama ozlijedila ruku, pa smo zbog toga otkazali Pohorje - objašnjava Mišo Kovač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:54