VIKEND U KARLOVCU

MEĐUNARODNI ETNO JAZZ FESTIVAL Miroslav Tadić i braća Teofilović odaju tajne balkanskog flamenca

 Ivo Ravlić / CROPIX
Festival zatvara 19. srpnja nastup Atma Mundi Ensemble, novog projekta na glazbenoj sceni, kojeg vodi svestrani umjetnik, jazz-glazbenik, gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor Zoran Majstorović

I ove se godine u Karlovcu održava međunarodni etno jazz festival, i to deveti zaredom, a koncerti će se odvijati tijekom vikenda u ambijentu atriju starog grada Dubovac u Karlovcu.

Miroslav Tadić nastupit će na 9. Međunarodnom etno jazz festivalu u Karlovcu predstavljajući 17. srpnja u 21 sat uživo zajednički projekt s braćom Ratkom i Radišom Teofilovićem.

Tadića je svojevremeno ugledni Guitar Player Magazine proglasio jednim od 30 najradikalnijih i najosobenijih gitarista svijeta, a magazin Acoustic Guitar je njegov album Window Mirror uvrstio među pet albuma koje trebate ponijeti na pusti otok.

Iako je na našim prostorima poznatiji po suradnji i albumima s Vlatkom Stefanovskim, s kojim je snimio jedan od najznačajnijih albuma balkanske muzike Kruševo, i Radom Šerbedžijom, Tadić iza sebe ima respektabilnu diskografiju i suradnje s brojnim slavnim umjetnicima poput Placida Dominga.

U subotu 18. srpnja u sklopu festivala sa svojim kvartetom nastupa Anke Helfrich, jedna od vodećih jazz pijanista u Njemačkoj, koja je studirala u Nizozemskoj i SAD-u, a svojim albumima osvojila je brojna priznanja i nagrade.

Na 9. Međunarodnom etno jazz festivalu nastupa uz Klemesa Marktla na bubnjevima, Martina Gjakonovskog na kontrabasu i Ratka Zjaču na gitari.

Festival zatvara 19. srpnja nastup Atma Mundi Ensemble, novog projekta na glazbenoj sceni, kojeg vodi svestrani umjetnik, jazz-glazbenik, gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor Zoran Majstorović. Atma Mundi je projekt u kojem kroz svoju autorsku glazbu istražuje svjetsku glazbenu baštinu, a zamišljen je kao glazbeno putovanje kroz razne dijelove svijeta i kao njegova interpretacija različitih glazbenih tradicija.

Na koncertu će Zoran Majstorović svirati razne žičane instrumente (gitara, oud, ukulele, saz) uz tri glazbenika koji će svirati puhačke instrumente ( Giovanni Cigui), kontrabas ( Simone Serafini) i udaraljke (Borko Rupena).

U slučaju lošeg vremena, koncerti će biti održani u Zorin domu.

Sva događanja počinju u 21 sat, osim radionice koja počinje 18. srpnja. u jutarnjim satima, od 10 sati.

Radionica Miroslava Tadića i Teofilovića

Radionica u trajanju oko dva sata Miroslava Tadića i braće Teofilović obuhvaća vokalni, instrumentalni, te aranžerski pristup folklornim temama : transkripciju, aranžiranje za solo gitaru i ansamble s gitarom, improvizaciju, primjenu i prilagođavanje flamenko-tehnike na balkansku muziku.

Radionica je namijenjena pjevačima, instrumentalistima, profesionalcima i amaterima. Sudjelovanje je moguće i aktivno i pasivno, a ulaz je slobodan. Održat će se u prostorijama centra MUZA, Haulikova 22 u Karlovcu.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 03:35