PAR PUN INSPIRACIJE

Marko i Nevena još od potresa žive u kontejneru. Sad je on izbacio singl, a ona pokrenula teatar

 Marko Todorov/Cropix
Ovaj mladi par je u ovoj godini punoj iskušenja ipak krenuo stvarati sve snažnija umjetnička ostvarenja

Nakon potresa koji je pogodio grad Zagreb i okolicu, mladi glazbeno-glumački bračni par Marko i Nevena Vukes ostao je bez svog krova nad glavom u Mariji Bistrici.

Sa publikom širom zemlje i regije nekoliko mjeseci su kroz svoju autorsku web emisiju “Naš novi početak” dijelili kako se bore sa novim izazovima i kako se snalaze unutar novog "privremenog smještaja", zapravo kontejnera u kome i dan danas žive. O njima smo tada pisali i u Jutarnjem.

image
Marko Todorov/Cropix

Rješavanje njihovog stambenog pitanja i nakon ovoliko mjeseci nije se promjenilo, odgovora od države još nemaju, kao i mnogobrojne ostale obitelji oštećene potresom, ali ovaj mladi par je u ovoj godini punoj iskušenja ipak krenuo stvarati sve snažnija umjetnička ostvarenja.

image
Marko Todorov/Cropix

Marko Vukes je početkom ove godine izdao album "Žedan tvoje ljubavi", međutim, pandemija je porušila sve planove. A nakon nepunih mjesec dana i potres je dodatno stopirao sve događaje i ikakvo glazbeno djelovanje Marka, kao i Nevene na glumačkom polju.

Međutim, to ih nije spriječilo. Marko je baš ovih dana objavio novi spot za pjesmu "Ledeno doba" sa svojeg posljednjeg albuma.

- Kada sam prvi put od Sonje i Mire Buljana, koji su autori teksta i glazbe, dobio pjesmu “Ledeno doba”, pažnju su mi okupirala pitanja koja ona postavlja. Svako od tih pitanja sam prvo postavio samom sebi... Zašto su pale vrijednosti svega lijepoga u životu, zašto se ljudi ne gledaju u oči, zašto u nevolji mnogi okreću svoje lice... Zašto dopuštamo da se ljubav lako kupuje ili prodaje? - kaže Marko o pjesmi, pa nastavlja: - Ova pitanja mi se u današnje vrijeme čine nikada važnija. No, iako pjesma postavlja pitanja, ona dariva i jasan odgovor gdje je rješenje svega - u dijeljenju ljubavi sa drugima, a to je ljubav koja se ne prodaje, ne kupuje i ne možeš je ucijeniti – govori.

image
Marko Vukes u spotu svoje pjesme "Ledeno doba", photo Darko Mihalić

Spot za novi video režirala je Markova supruga Nevena. U snimanju spota su sudjelovale i mnogobrojne Markove kolege, kao i djeca iz Bistričkog teatra "Vende tam", kojeg je Nevena pokrenula u Mariji Bistrici prije nepunih mjesec dana. To je prvi teatar u Bistrici.

image
Marko Vukes u spotu svoje pjesme "Ledeno doba", photo Darko Mihalić

- Početak života ove priče posvetila sam djeci i mladima iz Zagorja i okolice – kaže Nevena o novom projektu.

- Nekako vjerujem da svako dijete ima pravo istražiti svoje talente jer možda baš u Zagorju raste neko novo glumačko ime, možda redatelj ili pisac... Najbolji put realiziranja teatra je bilo formiranje dramskog studija u kome će djeca i mladi imati prilike upoznati se sa svijetom glume kroz mnogobrojne dramske vježbe koje imaju za cilj prije svega pomoći mladom čovjeku da se oslobodi straha od javnog govora, da razvija koncentraciju, da budi socijalnu osviještenost i timski duh, zatim kreativnost i neizbježnu glumačku igru koja je sastavni dio jednog kazališta - kaže Nevena Vukes i dodaje da je trenutno upisano preko 30 polaznika osnovnih i srednjih škola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:32