KONCERT U KAVEZU

LIKA KOLORADO Zvijezda serije 'Crno-bijeli svijet' ima bend i sviraju 1. travnja, nije šala

 Marko Todorov / HANZA MEDIA

1. travnja u program Glazbeni lonac zagrebačkog kluba Kavez (pored Vintage Industrial bara) dolazi bend Lika Kolorado, i to u akustičnom izdanju. Ili barem tako organizatori tvrde.

Nemaju veze ni s Likom, niti s američkom saveznom državom Colorado, ali su zato u dugoj i sretnoj vezi s glazbom. Filip Riđički (vokal), Ana Jelić (bas), Vanja Senčar (gitara) i Pavle Gulić (bubanj) svoj su glazbeni pedigre stekli u mnogim bendovima, a u razdoblju od jeseni 2015. do ljeta 2016. popunili su postavu Like Kolorado.

U lipnju prošle godine izlazi prvi singl „Kralj“ pod krovom izdavačke kuće Aquarius Records, a krajem rujna i drugi singl s pratećim videospotom – „Smiješ zaurlat“. Glazba koju Lika Kolorado stvara pripada indie rock i britpop obitelji, generacija 1990. pa naviše.

Iza sebe imaju svirke na Karlovačko RockOffu, Krapinjon festivalu, Adventu, u Vintage Industrial Baru te kao predgrupa Lačnom Franzu u Tvornici, a u Glazbenom loncu urlat će malo tiše, u akustičnom izdanju. Liku Kolorado ove godine moći ćete slušati i na Backyard Art Festivalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:45