‘NE ŽELIM BITI IKONA‘

Kraljica Barbadosa kupa se u novcu, teška je 1,7 mlrd. dolara ali tvrdi: ‘Uopće mi nije bitan...‘

Rihanna

 Angela Weiss/Afp
No, koliko pjevačici ide u poslovnom životu, toliko u privatnom ima probleme

Rihanna (34) je zaradila najviše od svih pjevačica, a njezino se bogatstvo procjenjuje na 1,7 milijardi dolara, dok su iza nje Madonna i Celine Dion.

Osim što je najbolja među pjevačicama, našla se i na godišnjem Forbesovom popisu među brojnim poznatim licima i poduzetnicima, zauzevši 21. mjesto.

Iako je prva žena koja je dogurala s četiri hita do prvog mjesta Bilboardove ljestvice Hot 100 u jednoj godini, u klub milijardera ušla je zahvaljujući svojoj liniji kozmetike Fenty Beauty te donjeg rublja Savage X Fenty, gdje ima 30 posto udjela u vlasništvu. Tvrtka Fenty Beauty, čiji je suvlasnik francuski proizvođač luksuznih roba LVMH, u 2020. godini ostvarila je više od 550 milijuna dolara.

- Želim osjetiti svoje noge na zemlji jer znam da to neće biti pad, zar ne?... Ne želim biti ikona. Želim se sjetiti tko sam - rekla je za Extra Rachel Lindsay.

Rihanna je u svibnju rodila prvo dijete u vezi s reperom A$AP Rockyjem. Par je odlučio sina držati podalje od javnosti pa su vijest o rođenju djeteta uspjeli sakriti tjedan dana, a ime ni danas nisu otkrili.

No, koliko pjevačici ide u poslovnom životu, toliko u privatnom ima probleme. Pred kraj njezine trudnoće proširile su se glasine da ju Rocky vara s Aminom Muaddi, no izvori bliski pjevačici su ih proglasili lažnima. Istog mjeseca, Rocky je uhićen u vezi s pucnjavom koja se odvila u studenom 2021. Platio je jamčevinu od 550.000 dolara tako da rođenje djeteta ne dočeka iza rešetaka. Nakon toga Rihanna se nije pojavljivala u javnosti. Unatoč silnom bogatstvu, nije željela imati dadilju u prvim djetetovim mjesecima.

Obiteljske vrijednosti iznimno su joj važne jer je sama imala nesretno djetinjstvo kakvo ne želi svome djetetu. Na Barbadosu je odrastala s majkom Monicom i nasilnim ocem Ronaldom Fentyjem, koji je bio alkoholičar i narkoman. Iako sramežljiva, sa 16 godina osvojila je titulu Miss škole. Tada ju je na audiciji uočio američki producent Evan Rogers. Već nakon mjesec dana se preselila k njegovoj obitelji u Connecticutu gdje je snimljena i prva demo verzija ‘Pon de Replay‘.

Deveterostruka dobitnica nagrade Grammy kaže da joj danas toliki novac nije važan nego ga želi dati za stvari koje smatra bitnima.

- Svijet vas stvarno može natjerati da povjerujete da su pogrešne stvari prioritet, i zbog toga vam stvarno nedostaje bit života i što zapravo znači biti živ - rekla je. Još 2012. pokrenula je filantropski fond, Clara Lionel Foundation (CLF) kojem je cilj "podržati i financirati revolucionarne inicijative za obrazovanje i otpornost na klimatske promjene".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:05