SLAVE 15. KONCERT

Klapa Intrade predstavila monografiju: ‘Iz nekog dišpeta nismo htjeli prekinuti tradiciju‘

Promocija monografije

 Biljana Blivajs/Cropix
‘Ove godine slavimo 15. tradicionalni koncert u Zagrebu, to je na neki način fenomen‘ - rekao je Branko Paić

Povodom velikog rođendana, klapa Intrade predstavila je svoju monografiju pod nazivom 'Popili intrade i opet su žedni', u kojoj su opisani mnogi događaji, otkriveni nepoznati detalji, uz mnoštvo neobjavljenih fotografija i priča od davne 1985. godine pa sve do danas. A večeras će Tomislav Bralić i klapa Intrade održati 15. predbožićni koncert u KC-u Dražen Petrović, gdje će sa svojim obožavateljima proslaviti veliku 35. obljetnicu koja je zbog pandemije prošle godine bila odgođena, no kako najavljuju, bit će to pravi spektakl, a u dvorani se očekuje oko 3000 ljudi.

U prvom redu na predstavljanju monografije prisustvovali su direktor HEP-a Frane Barbarić, direktor JANAF-a Stjepan Adanić, Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza i ostali.

image

Promocija monografije 'Klapa Intrade 1985-2020: Popili intrade i opet su žedni' o klapi Intrade

Biljana Blivajs/Cropix

- U tih 35 godina bio sam u puno zemalja i gradova, ali puno dobrih ljudi smo upoznali, zbog toga mi je neopisivo drago. Ja se nadam da smo ostavili dobar dojam gdje god smo pjevali, kao pjevači, ali i kao ljudi. Hvala svima što ste došli na ovo predstavljanje – rekao je Tomislav Bralić, pjevač klape Intrade.

Autorica monografije je Davorka Mezić, urednik je Abdulah Seferović, a svojim su je stručnim recenzijama obogatili Igor Brešan i doc. dr. sc. Ante Jurić. Knjiga sadrži 170 stranica koje su ukrašene mnogobrojnim fotografijama koje obuhvaćaju tridesetpetogodišnju karijeru klape koje predočavaju baštinu Intrada.

image

Promocija monografije

Biljana Blivajs/Cropix

Knjiga predstavlja objektivnu, uravnoteženu i lako čitljivu retrospektivu djelovanja klape. Davorka Mezić ovom monografijom donosi zanimljivu faktografiju o Intradama, prikupljanu uglavnom preko brojnih novinskih izvora, ali i kroz neposredne razgovore sa svakim članom klape te njihovim vjernim prijateljima. Također, tu je i nekoliko osvrta najrelevantnijih stručnjaka naše klapske scene, ali i raznih anegdota, kojih tijekom dugih 35 godina, zaista ne nedostaje, iščitava se iz recenzija koje prate knjigu.

- Dan je zaista dobar, jer konačno predstavljamo javnosti knjigu o klapi Intrade. Priznajem da sam jako uzbuđena – izjavila je Davorka Mezić, autorica monografije.

- Ovu je zadarsku klapu među zvijezde vinuo nezaboravni koncert klapa na Poljudu 2006. godine, a ove godine slavimo 15. tradicionalni koncert u Zagrebu, to je na neki način fenomen jer nitko nikad sličnu stvar nije napravio i možda nisu najsretniji uvjeti, ali iz nekog dišpeta nismo htjeli prekinuti tradiciju, jer svi koncerti klape Intrade su bili koncerti za pamćenje – rekao je Branko Paić, osnivač, vlasnik i direktor diskografske kuće Scardona glazbena produkcija d.o.o.

image

Tomislav Barlić i ostali članovi klape Intrade

Biljana Blivajs/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 05:11