FEDOR BOIĆ O AKIJU

‘Kad sam čuo da je Aki umro mislio sam da je to laž. Sreo sam ga u četvrtak, bio je nasmijan...‘

Aki Rahimovski/Fedor Boić

 Davor Pongracic/bozo Radic/cropix
- Kada sam čuo da je Aki preminuo mislio sam da je to neka grozna šala, laž. Jer, sreo si ga u četvrtak u Zagrebu

U subotu je stigla tužna vijest da je pjevač Parnog valjka Aki Rahimovski preminuo u dobi od 66 godina. Mnogi njegovi prijatelji i kolege ostali su šokirani da Akija više nema, a ponajprije vijest je iznenadila poznatog glazbenika Fedora Boića koji se, kako je rekao za Jutarnji, još prije dva dana susreo s legenadarnim pjevačem Parnog valjka.

- Kada sam čuo da je Aki preminuo mislio sam da je to neka grozna šala, laž. Jer, sreo si ga u četvrtak u Zagrebu i pričao s njim. Bio je dobro raspoložen, nasmijan, veseo. Pričali smo o njegovim leđima, rekao je da je sve OK, da je dobro, da je došao u Zagreb obaviti nešto. Nismo dugo pričali, žurio je dalje. I onda... Akija znam kako bi se reklo, oduvijek.

On je sigurno bio najveći majstor pozornice kod nas, fantastično je komunicirao je s publikom, na koncertima je nosio je cijeli bend. Nije bilo boljeg frontmana na pozornici od njega. Gledao sam ga u Areni, prije par godina, radili su unplugged koncert i to je bilo doista na svjetskom nivou. A pritom Aki nije imao 30 godina i ludovao po sceni, nego je to radio gospodski. I naravno imao je taj svoj posebni glas. Bio je veliki pjevač i veliki majstor. Bio je i dobar čovjek, uvijek nasmijan i po tome ću ga pamtiti, kazao nam je Boić. (Đenada Kučković).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 07:00