KONTROVERZNA NUMERA

Jesu li Johnny Depp i Jeff Beck u novoj pjesmi koristili stihove koje su ukrali od bivšeg robijaša?

Johnny Depp i Jeff Beck

 Imp Features/Profimedia/
Brojni stihovi iz pjesme "Sad Motherfuckin’ Parade" vrlo su sličnima onima iz pjesme "Hobo Ben" koju je recitirao izvjesni Slim Wilson

Britanski gitarist Jeff Beck i američki glumac Johnny Depp navodno su "Sad Motherfuckin’ Parade" iskoristili stihove bivšeg zatvorenika bez da su priznali da ih je on napisao, piše Rolling Stone.

Brojni stihovi iz spomenute pjesme, za koju Beck i Depp tvrde da su je sami napisali, a koja se nalazi na njihovom zajedničkom albumu "18", vrlo su sličnima onima iz pjesme "Hobo Ben" koju je recitirao Slim Wilson, makro, naoružani pljačkaš te ubojica iz 1960-ih godina.

Pjesma "Hobo Ben" nalazi se u knjizi "Miči svoju guzicu iz vode i plivaj poput mene: Afričko-američka narativna poezija iz usmene tradicije" koja je izdana 1974. godine, a koju je priredio folklorist Bruce Jackson.

Rolling Stone navodi da stihovi iz "Hobo Bena" poput "I‘m raggedy, I know, but I have no stink"; "God bless the lady that’ll buy me a drink" i "What that funky motherfucker really needs, child, is a bath" nalaze u pjesmi "Sad Motherfuckin‘ Parade". Autor zbirke, Bruce Jackson, komentirao je situaciju.

- Jedina dva stiha koje su napisali Depp i Beck su "Big time motherfucker" i "Bust it down to my level" - navodi Jackson.

- Sve ostalo je iz Slimove izvedbe u mojoj knjizi. Nikada se nisam susreo s nečim sličnim. Objavljujem stvari 50 godina, a ovo je prvi put da je netko nešto ukrao i stavio svoje ime na to - tvrdi Jackson.

Jacksonov sin, Michael Lee, odvjetnik koji je specijaliziran za pitanja glazbe i intelektualnog vlasništva tvrdi da se ne radi o "pukoj slučajnosti".

- Jednostavno je neuvjerljivo, barem po mom mišljenju, da je Johnny Depp ili bilo tko drugi sjeo i osmislio te tekstove bez da ih je gotovo u potpunosti preuzeo iz neke verzije očeve snimke ili knjige u kojoj su se pojavili - tvrdi Lee.

Nitko povezan s albumom još nije komentirao ovu novonastalu kontroverzu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:48