Novi EP

Izdane tri nove verzije "Lude" Ide Prester: "Svaki producent je čuo pjesmu sasvim drugačije"

Ida Prester / Vedran Peteh

Svoje interpretacije pjesme dali su producenti Ilija Rudman, Time To Sleep i Hrvoje Štefotić, a izdanje je uredio Marijan Felver

Hit singl "Luda" Ide Prester dobio je tri nova ruha, koja su objavljena na EP-ju "Luda Remixes" koji, osim digitalnog, ima i vinilno izdanje.

Pjesmu koju je Ida napravila 2020. godine u suradnji s pocket palmom su interpretirali Ilija Rudman, Karlo Pavlović, koji se u produkciji potpisuje s Time To Sleep, te Hrvoje Štefotić Štef.

Izdanje je objavio PDV, a kao urednik ga potpisuje Marijan Felver.

- Kao i većina projekata, sve je krenulo iz sasvim neobavezne cuge s frendom Felverom. Rekao mi je da je poslušao sve moje zadnje pjesme i da mu ie za uho zapala "Luda". Ja sam je napravila u alter-pop aranžmanu, a njemu se čini da je ta stvar stvorena za klubove. Rekao mi je: "Poslat ću je ja na nekoliko adresa pa ćemo vidjeti". Kroz nekoliko mjeseci dobili smo tri fantastična remixa, koji su totalno različiti jedan od drugoga. Sva tri autora su ozbiljna imena u elektronskoj produkciji i jako sam počašćena što ih je pjesma/vokalna linija inspirirala na nešto skroz novo i neočekivano – priča nam Ida.

Razgovaramo o stilskim odrednicama ove tri pjesme.

- Svaki producent je čuo pjesmu sasvim drugačije. Štefotić je "Ludu" izmiksao s Iggy Popom i dobio žestoku punk bangericu, Time To Sleep je od nje napravio mračnu techno zavrzlamu, a Rudman sexy lounge čagicu – kaže pjevačica.

image

Ida Prester

Rock&Off press

Uživala je u svim interpretacijama svoje pjesme.

- Jako mi je zanimljivo slušati ih, toliko su drugačije od originala da se on u njima jedva može i prepoznati, pogotovo govoreći o varijantama koje potpisuju Rudman i Time To Sleep. Tu i tamo se pojavi komadić moga vokala, koji pjesmu povezuje s mojom izvornom "Ludom". Ali to su definitivno djela za sebe, nastala samo na mojoj vokalnoj liniji kao jajnoj stanici. Sva ostala nadogradnja je njihova kreativnost i fantazija, predivan je osjećaj biti komadic toga procesa – oduševljena je Prester.

A iznimno joj je drago i što je EP objavljen i u old school formatu, na ploči.

- Vinil je najtopliji medij za slušanje glazbe i vraća se u modu na velika vrata. Ljubitelji vrhunske produkcije i kvalitetnog zvuka svoja omiljena izdanja žele imati na vinilima, potražnja za njima raste, pa se ekipa iz PDV-a odlučila i za tu investiciju. Ovo je prvi vinil s mojim izdanjima i jako sam sretna zbog toga – kaže Ida.

U kojim klubovima želi čuti nove remixe svoje pjesme?

- Već sam ih premijerno čula u klupskom okruženju, i to na nekoliko Felverovih partija. Isprobavali smo kako zvuče na velikom ozvučenju. Pripremamo promotivni party u klubu Dva osam na kojem će svirati sva trojica autora s kompilacije plus Felver kao izvršno producent. Bit će to baš super večer – raduje se glazbenica, koja je ovih dana okupirana pripremanjem novog singla s mladim beogradskim autorom Fantomom. - To je jedan plesni ljubavni duet. Čut ćete uskoro – najavljuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:23