JADI STEVENA PATRICKA

ISPOVIJEST EKSCENTRIČNOG KANTAUTORA Morrissey: 'Na aerodromu mi je prišao zaštitar i seksualno me opipao. Zlostavljao me'

 Mladen Pobi/CROPIX

Morrissey , jedan od najutjecajnijih pjevača današnjice i član nekadašnjeg legendarnog benda The Smiths, na svojem je web-siteu True To You objavio da ga je ovoga tjedan djelatnik osiguranja u zračnoj luci u San Franciscu "seksualno opipao".

Kako je opisao Morrissey, prije nego što je pokupio svoje stvari na kontrolnoj točki prišao mu je djelatnik osiguranja zračne luke koji ga je zaustavio, te prepipao njegov penis i testise. Brzo se odmaknuo kada je prišao jedan stariji djelatnik osiguranja. Morrissey piše da su djelatnika koji ga je napao nazvali 'dežurni generalni menadžer'.

Pjevač je uložio službenu pritužbu, a na svojoj web-stranici Morrissey je opisao suočavanje sa svojim "napadačem":

- Vi ste upravo seksualno opipali ovog čovjeka.

djelatnik: To je vaše mišljenje.

- To što ste učinili je nezakonito.

djelatnik: To je tek vaše mišljenje.

- Nemate pravo činiti to što ste upravo učinili.

djelatnik: To je samo vaše mišljenje.

Morrissey je u nastavku svog opisa događaja napisao: "Osim tog 'to je vaše mišljenje' nije htio komentirati, iako su penis i testisi bili moji i ničiji više, pa onda moje mišljenje mora sigurno imati neko značenje. No, naravno, ono što je djelatnik osiguranja govorio bilo je: vaše mišljenje se neće računati u očima zakona."

Morrissey je putem weba upozorio svoje mnogobrojne obožavatelje da u Međunarodnoj zračnoj luci San Francisco mogu očekivati seksualno zlostavljanje od 'tzv. djelatnika osiguranja', koji "nevjerljivo nas uvjeravaju, djeluju isključivo za našu sigurnost".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 10:21