NEVJEROJATNA VIJEST

Hrvati snimili tri pjesme s Paulom Di‘ Annom, legendarnim prvim pjevačem Iron Maidena

Hrvoje Madiraca i Ante Pupačić Pupi

 Violeta Juras
Kako Paul Di‘Anno danas zvuči, publika će uskoro moći čuti zahvaljujući pjesmi ‘Stop the War

Vijest zvuči kao nevjerojatna, ali hrvatski autori i gitaristi Hrvoje Madiraca i Ante Pupačić Pupi snimili su tri nove pjesme s Paulom Di' Annom, legendarnim prvim pjevačem Iron Maidena! I Madiraci i Pupačiću, okosnicama benda Rapid Strike - koji je, podsjetimo, prvi splitski, ujedno i hrvatski bend koji je imao čitavu zajedničku turneju s kolegama iz Nightrage po Japanu, kao i turneju s rock legendama Black Stars Riders - ovo se čini poput bajke, no ta je bajka postala stvarnost. Kako Paul Di'Anno danas zvuči publika će uskoro moći čuti zahvaljujući pjesmi 'Stop the War', prvoj od čak tri skladbe što su ih glazbenici snimili s Paul Di' Annom

- Sve tri pjesme snimali smo u Splitu, u studiju Pupi, dok smo vokale snimali u zagrebačkom studiju gospodina Eterovića, a na njima smo Pupi i ja radili puna četiri mjeseca: od prosinca do ožujka. S Paulom Di' Annom, pjevačem koji je od mladosti bio moj idol, susret se desio poprilično neočekivano, a prvi put susreli smo se u prosincu, kada nam je Paul Di'Anno rekao da bi rado snimio s nama neki novi materijal - priča Madiraca, kojem je, ističe, čast što sudjeluje u ovako velikom projektu.

image

Hrvoje Madiraca i Ante Pupačić Pupi

Violeta Juras

Paul Di'Anno inače u Hrvatskoj boravi od kraja prošle godine, gdje se oporavlja nakon niza operativnih zahvata što ih je obavio u Velikoj Britaniji. Posljednji njegov album objavljen je 2020. godine, nakon što je njegov producent u Njemačkoj slučajno pronašao snimke stare gotovo 16 godina. No, on sam zadnji puta pjevao je prije punih sedam godina, pa tim više na značaju dobiva ova priča s ovim dvojcem, zahvaljujući kojoj će brojni obožavatelji širom svijeta nakon skoro cijelog desetljeća moći ponovo čuti kako zvuči prvi pjevač Iron Maidena.

A zvuči sjajno, kaže nam Madiraca, koji otkriva kako je Paul Di' Anno sve tri pjesme koje su mu ponudili vješto snimio poput pravog profesionalca, što i jest.

- Iron Maiden volim od malena i ni sam nisam mogao vjerovati da imam čast gledati Paula kako uči stihove, ponavlja kadrove i raduje se nakon svakog odlično otpjevanog dijela pjesme. Kako zvuči ‘The Beast’? Veličanstveno! - hvali Madiraca legendarnog glazbenika koji je fotografije što su nastale u tonskom studiju u trenutku kada je snimao pjesme s Rapid Strikeom zadovoljno podijelio na društvenim mrežama. I, kako sada stvari stoje, ova suradnja neće stati na ove tri pjesme. Razmišlja se o mini albumu, mogućim nastupima...

image

Hrvoje Madiraca i Ante Pupačić Pupi

Violeta Juras

- Što bude, bit će. Idemo korak po korak, a već i ovo što smo napravili meni zvuči kao san! Jer, Paul zvuči naprosto sjajno! Idući korak je osmisliti ime samog projekta, pa onda idemo dalje u akciju. Vjerujte mi, vrlo dobro poznajem sve faze solo karijere Paula Di'Anna, kao i, naravno, njegov rad s Maidenima. Međutim, materijal koji je snimio s nama u, dva dana u Zagrebu, po mom je skromnom mišljenju izvanredan! U njegovom glasu postoji uragan, melodija, emocija, njegov čisti vokal u pjesmi 'Stop the War' šalje snažnu poruku svijetu. Uostalom pjesma i spot će biti brzo gotovi i moći ćete čuti materijal koji je Paul snimio s nama - kaže Madiraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:49