Ispravljanje nepravde?

Grammy: Beyonce dobila najviše nominacija; nominirani i Adele, Harry Styles, Lizzo

Beyonce i Adele

 AFP
Beyonce je osvojila devet nominacija za najviša glazbena priznanja. S novim nominacijama ima ukupno 88 nominacija u karijeri

Pop superzvijezda Beyonce predvodi brojem nominacija za nagradu Grammy i natječe se s Adele, Harryjem Stylesom i Lizzo za glavno priznanje za album godine.

Beyonce je osvojila devet nominacija za najviša glazbena priznanja. S novim nominacijama ima ukupno 88 nominacija u karijeri čime se izjednačila sa svojim suprugom Jay-Z-jem kao najnominiranijim izvođačem u povijesti Grammyja.

Reper Kendrick Lamar, također u utrci za album godine s "Mr. Morale & The Big Steppers", osvojio je ukupno osam nominacija, a slijede ga Adele i pjevačica i kantautorica Brandi Carlile, svaka sa sedam.

Nominacije, kako tumači kritika, predstavljaju revanš za Beyonce i Adele koja je 2017. godine uzela Grammy za album godine. Adele je s pozornice poručila da je nagradu trebao dobiti Beyoncein album "Lemonade".

Njezin album "Renaissance" natječe se za album godine s Adelinim albumom "30", albumom "Harry‘s House" Harryja Stylesa, "Special" pjevačice Lizzo. Najboljim albumom godine mogao bi biti proglašen i "Un Verano Sin Ti" portorikanskog pjevača i repera Bad Bunnyja, "Music Of The Spheres" britanske grupe Coldplay, a u istoj se kategoriji natječu i albumi Kendricka Lamara, Mary J. Blige, Brandi Carlile te album "Voyage" kultne ABBA-e.

Za pjesmu godine, koja se dodjeljuje umjetnicima i producentima, natječu se Beyoncein hit "Break My Soul", Adelin dugoočekivani singl "Easy On Me", "About Damn Time" američke pjevačice Lizzo te "As It Was" bivšeg člana boy benda One Direction Harryja Stylesa. Među nominiranima su i pjesme repera Kendricka Lamara, Mary J. Blige, Doje Cat, Brandi Carlile (ft. Lucius), Stevea Lacyja, ABBA-e,.

Nekima od ponajboljih pop solo izvedbi smatra se već spomenute pjesme "Easy On Me", "About Damn Time", "As It Was" koje su, uz pjesme "Woman" Doje Cat, "Bad Habit" Stevea Lacyja te "Moscow Mule" Bad Bunnyja, nominirane u spomenutoj kategoriji.

Za titulu najboljeg novog umjetnika natječe se deset glazbenih imena, a neka od njih su ona brazilske pjevačice Anitte, Omara Apolloa, Muni Long, Samare Joy te Måneskina, rock grupe koja je Italiji prošle godine donijela pobjedu na Eurosongu.

Glazbene suradnje koje su nominirane za najbolji pop duet ili grupnu izvedbu uključuju ABBA-inu pjesmu "Dont Shut Me Down", "Bam Bam" Camile Cabello koji je pjevačica s Edom Sheeranom, nedavno objavljenu pjesmu "Unholy" Sama Smitha i Kim Petras te "My Universe" koji Coldplay pjeva s korejskim boy bendom BTS i "I Like You(A Happier Song)" Post Malonea i Doje Cat.

Dodjela Grammyja održat će se 5. veljače u Los Angelesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:19