LEGENDA U SLAVONIJI

Grad na Dravi najtraženija je destinacija ovoga rujna: Manu Chao rasprodao koncert u Osijeku za manje od tri sata

Manu Chao

 Klelia Renesi
Telefoni ne prestaju zvoniti, mailovi ne prestaju stizati - svi žele ulaznicu za ovaj vrhunski spektakl na povijesnom lokalitetu

Iako poznat po brojnim kulturnim i glazbenim manifestacijama, najveći grad istočne Hrvatske nije tako često domaćin najvećim imenima svjetske glazbene scene. Je li u pitanju geografska pozicija grada, koji se nalazi na približno 250 kilometara od Zagreba, Beograda, Sarajeva i Budimpešte, pa organizatori i menadžeri osječku publiku vide kao one koji lako “potegnu” do navedenih metropola, ili je nešto drugo, nećemo analizirati.

No je li dolazak Manu Chaoa u Osijek ovoga rujna početak neke nove tradicije koja se stvara u gradu na Dravi? Argument koji toj tezi ide u prilog svakako je činjenica da je najavljeni koncert rasprodan u manje od tri sata. Sve online i offline ulaznice puštene u prodaju nestale su brzinom kojom se rijetko koji događaji, izvođači i gradovi mogu pohvaliti. Unatoč tome, organizatori Kreativna agencija Adverta i Orgasmatron Schedule govore kako telefoni ne prestaju zvoniti, mailovi ne prestaju stizati - svi ih pitaju kako do ulaznice koja će publici, prema priloženom, osigurati vrhunski spektakl na povijesnom lokalitetu tik uz Dravu.

Inicijativa kreativnih i sposobnih pojedinaca, uz nužnu podršku jedinica lokalne samouprave, možebitni su recept za daljnji razvoj koncertne scene ovoga tipa u Osijeku. Siti napornih i često usiljenih izvještaja o propadanju glavnog grada Slavonije, pojedinci su odlučili odgovoriti na najbolji mogući način i konkretnim idejama, rješenjima i projektima dokazati suprotno.

image

Manu Chao u Osijeku

PROMO

Grad Osijek vraća se na poziciju i značaj koji je uvijek imao. Pokazuje se to kroz otvaranje poslova i kreiranje novih radnih mjesta, kroz razvoj kreativne i kulturne industrije koja može učiniti Osijek industrijskim gigantom kakav je nekoć bio, no ovaj put na zelen i održiv način.

Kvalitetna organizacija događaja, privlačenje poznatih izvođača i autora sigurno su dobar smjer koji, između ostaloga, šalje jednu sjajnu sliku o gradu i to daleko izvan granica Hrvatske. Osijek živi neku novu priču koja definira onaj njegov dokazani identitet, onaj grada po mjeri svakog stanovnika, grada srdačnih i gostoljubivih ljudi u kojem se svako može dobro osjećati.

Sigurno je i koncert Manu Chaoa, koji će se održati 12. rujna u amfiteatru na lijevoj obali Drave kod Katakombi, jedan od tih momenata koji će pomoći učvršćivanju prethodno opisane teze o prijateljskom, urbanom i dobronamjernom identitetu grada i njegovih stanovnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:40