NEOBIČNE MELODIJE

Glazbenik se proslavio preko noći, a kad vidite njegove instrumente, bit će vam jasno i zašto!

Mezerg
 Facebook
Francuski glazbenik Mezerg, osim začudnih instrumenata oduševljava i time što ih svira čak nekoliko odjednom

Francuski glazbenik Mezerg ovih je dana postao viralni hit zbog videa na kojem svira ni više ni manje nego na - kriškama lubenice.

Mezerg može svirati na lubenici zahvaljujući tehnologiji brenda Playtronica, koji izrađuje glazbene gadgete nove generacije. Na njihov Playtron je moguće priključiti do 16 komada voća, od kojih se svakome pridružuje jedan zvuk koji se ispušta pri dodiru. Iako predstavljaju ovaj proizvod kao stvarčicu pomoću koje možete svirati na voću, zapravo možete spojiti bilo koji predmet koji provodi struju, bila to voda ili čak vaše tijelo.

image
Instrument Playtron
Playtronic

Osim instrumenta koji raspjevava lubenice, Mezerg oduševljava i zvukovima koje proizvodi na drugim kuriozitetnim sviralima. Jedno od njih je teremin, ruski patent i jedan od prvih elektronskih instrumenata, poseban po tome što ga se prilikom sviranja uopće ne dodiruje.

Teremin ima dvije antene, a glazbenik ga svira tako da pomiče ruke oko njih te tako regulira glasnoću i visinu tona. To se glazbalo zbog svojeg svemirskog zvuka često koristi za soundtrackove SF filmova. Iako djeluje iznimno futuristički, zanimljivo je da je teremin izumljen još 1920. godine, a pomoću njega je napravljen i prvi sintisajzer.

Glazbenik Mezerg, koji oduševljava ne samo činjenicom da svira neobične instrumente nego i time što ih svira nekoliko odjednom, nedavno je izdao album „32 Tracks“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:46