ŠPANCIRFEST

Franz Ferdinand nastupaju večeras u Varaždinu. Ulaz na koncert je - besplatan

Franz Ferdinand

 Lionel Urman/Panoramic/Profimedia/Lionel Urman/panoramic/profimedia
Svojom glazbom i bezvremenskim hitovima poput ‘Take Me Out‘, ‘Do You Want To‘, ‘No You Girls‘, obilježili su cijelu generaciju

Varaždinska gradska jezgra postala je velika otvorena pozornica na kojoj se održava jubilarno 25. izdanje Špancirfesta, najvećeg uličnog festivala u Hrvatskoj, a ovogodišnja posebna atrakcija su škotski glazbeni velikani - Franz Ferdinanda, koji će nastupiti u utorak navečer.

Osvajatelji Brit Awardsa, Mercury glazbene nagrade te nositelji više nominacija za Grammy održat će besplatni koncert naglavnoj festivalskoj pozornici a kao predgrupa nastupit će mladi slovenski bend Joker Out, koji je nedavno imao turneju po Velikoj Britaniji. Koncert počinje u 21 sat.

"Headliner ovogodišnjeg jubilarnog 25. izdanja Špancirfesta poznati je škotski rock band Franz Ferdinand koji će nastupiti na glavnoj festivalskoj pozornici. S obzirom da je koncert besplatan, očekujemo jako velik broj posjetitelja ne samo iz Hrvatske nego i okolnih zemalja", izjavila je direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth.

Budući da se očekuje velika gužva u središtu Grada, Toth je pozvala na korištenje javnog gradskog prijevoza.

"Savjetujem posjetiteljima da izbjegnu stres i nervozu tražeći parkirna mjesta u gradu te da koriste parkiralište na prostoru Autokluba Varteks u Biškupečkoj ulici, gdje su Grad Varaždin i TZ osigurali besplatan parking. S tog parkinga do središta Grada besplatno voze autobusi javnog gradskog prijevoza", poručila je Toth.

Franz Ferdinand svojom glazbom i bezvremenskim hitovima poput "Take Me Out", "Do You Want To", "No You Girls", "Walk Away", "This Fire", "Love Illumination" obilježili su cijelu generaciju nakon gotovo dva desetljeća rada. S milijunima prodanih albuma, brojnim glazbenim priznanjima i pozicijama na vrhu glazbenih ljestvica, Franz Ferdinand ostaje jedan od najprepoznatljivijih rock bendova današnjice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 11:31