Od 14. do 17. rujna 

Festival SHIP pojačao lineup s deset sjajnih imena: Evo tko sve stiže u Šibenik!

Bad Daughter

 Promo/
Ulaznice možete nabaviti u sustavu Entrio. Cijena ulaznice za koncert otvorenja 14.9. iznosi 29€

Aze, Bad Daughter, Baptiste Lagrave, Chui, Daliborovo granje, Daykoda, Fran Vasilić, Nataleé, RotorMotor i Trokut najavljeni su kao novi izvođači prvog izdanja festivala SHIP u Šibeniku. Od 14. do 17. rujna Šibenik postaje velika pozornica stranih i domaćih izvođača, a organizatori su najavili i novi val imena vrlo skoro. No, krenimo redom.

Aze je austrijski duo koji čine Beyza i Ezgi, a djeluju od 2020. godine. Kombiniraju zvukove RnB, indie i pop glazbe s primjesama orijenta te su osvojili lokalnu publiku prije tri godine kada su pustili hit-singl "Call Me Back". Debitantski album "Hotline Aze" objavili su prošle godine, a ove godine stižu prezentirati ga i hrvatskoj publici.

Dunja Ercegović, koja je na široj glazbenoj sceni poznatija kao Lovely Quinces, kroz projekt Bad Daughter poigrava se unutar granica indie pop žanra dajući mu nešto tamniju, ali plesnu i pitku viziju. Nakon sjajnog debija, koji je ujedno više od 40 domaćih urednika i novinara izabralo za album 2021. i priskrbio joj Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu, Bad Daughter je najavila drugi album, a stiže i pred međunarodnu publiku ovoga ljeta u Šibeniku.

Baptiste Lagrave je francuski glazbenik koji je od malih nogu u svijetu instrumenata i klasične glazbe. Studirao je u Francuskoj i SAD-u, surađivao je s brojnim poznatim kolegama, a s prvim EP-em "Empty" je osvojio medije diljem Europe. Svoj debitantski nastup u Hrvatskoj imat će upravo na festivalu SHIP u rujnu ove godine.

Chui je fantastičan, nagrađivani hrvatski jazz/rock fusion bend koji se priključuje impozantnom lineupu prvog SHIP-a. Izvanredan, moderan i futuristički pristup jazzu s izraženim utjecajima rocka, funka, drum’n’bassa i elektronske plesne glazbe osigurao im je proteklih sezona jednoglasnu podršku publike i medija. Svojim su albumima osvojili brojne nagrade poput Porina i Rock&Off-a, a sada će snage odmjeriti i s internacionalnim kolegama.

Daliborovo granje peteročlani su domaći psihodelični/progresivni/post rock sastav osnovani 2014. godine. Bend svira striktno instrumentalnu glazbu, koja je pod snažnim utjecajem različitih svjetskih melodija (orijentalne, balkanske, bliskoistočne ...) kombinirane u standardni post-rock/psihodelični rock žanr, uz primjese drugih žanrova poput surf rocka ili stoner rocka, iako ne vole da ih se svrstava u žanrovske kutije/kategorije i samo žele svirati glazbu koja im se u danom trenutku svira. Svirali su na brojnim domaćim festivalima te su spremni svoju glazbu predstaviti široj europskoj javnosti.

Daykoda je glazbeni projekt predvođen milanskim producentom Andreom Gambom koji eksperimentira s elektronikom, jazzom i hip-hopom. Iza Daykode su dva studijska albuma i brojni nastupi, a njegov rad je zaradio pohvale lokalnih i međunarodnih medija. Pozornicu je dijelio s brojnim poznatim kolegama, a kako točno zvuči otkrijte ovoga ljeta u Šibeniku.

Ako ste se ikada pitali kako zvuči spoj popa, indie rocka i glazbe 80-ih s područja Jugoslavije, odgovor je Fran Vasilić. Ovaj mladi glazbenik s Krka osvojio je Hrvatsku i svijet brzinom munje te je nastupio na brojnim showcase festivalima. Ima nevjerojatnu sposobnost povezati se sa svojim obožavateljima, a albumom "Retrovizor" je pokorio i top-liste brojnih streaming servisa. Iza sebe ima preko 35 milijuna streaminga, a na TikToku ga prati više od četiri milijuna ljudi.

Nataleé je beogradski bend osnovan 2019. godine kojeg predvodi vokalistica i gitaristica Natalija Rajković. Njezina pojava i pisanje dali su joj sposobnost da tekstovima udahne posebnu pjesničku kreativu koju je prepoznala i publika. Debitanski album benda "Osvesti se" zaradio je sjajne glazbene kritike, nakon čega su bili na turneji na kojoj su publiku upoznali sa svojim radom. Kako zvuče otkrijte uskoro i na našoj obali.

RotorMotor su Luka i Nejc, dvojica glazbenih istomišljenika iz Slovenije koji su tijekom vremena oformili DJ dvojac i osvojili regiju. Otkako su počeli zajedno nastupati, više nikada nisu individualno stali za DJ pult te su počeli razvijati vlastiti zvuk. Objavili su nekoliko EP-eva te publici uvijek pripremaju nešto novo.

Trokut je posljednji u nizu bendova nove najave festivala SHIP. Osnovani 2018. godine, Trokut čine Ana Čop na vokalima i sintesajzeru, Jaka Arh na saksofonu, Luka Čapeta na električnoj gitari, Hrvoje Kralj na basu i Jerko Jurin na bubnjevima. Nastupali su na brojnim festivalima u Hrvatskoj i regiji, a između ostalog su stali pred publiku 31. muzičkog biennala Zagreb te ljubljanskog MENT-a. Njihov debitantski album "Shapeless" pohvalili su publika i struka, a tu će glazbu predstaviti i šibenskoj publici.

U prvom valu najavljeni su ###, freekind., nemanja, Nu Genea live band, Porto Morto, Ana Antonova, Puuluup, Zimbru, Tolstoys, Iskra i Vizelj.

Ulaznice možete nabaviti u sustavu Entrio. Cijena ulaznice za koncert otvorenja 14.9. iznosi 29€, a isto toliko iznosi i ulaznica za sam festival (15.9. i 16.9.), ulaznica koja vam omogućava ulazak na koncert otvorenja i festival (14.9 - 16.9.) iznosi 34€. Pro Pass ulaznica kojom osim glazbenog programa dobivate pristup i konferencijskom dijelu programa iznosi 65€.

Festival SHIP organizira Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a konferenciju podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH i Hrvatska Turistička Zajednica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:19