AKCIJA

FANOVI ŽELE OTKUPITI RODNU KUĆU GLAZBENIKA Kuća u kojoj je odrastao Kurt Cobain bit će muzej

Obožavateljica i novinarka iz Portlanda Jaime Dunkle otvorila je web-stranicu na kojoj se pokušava skupiti 700.000 dolara

Krajem prošle godine, majka Kurta Cobaina Wendy O’Connor dala je oglas u lokalne novine kako prodaje bungalov u Aberdeenu, u američkoj saveznoj državi Washington, i to za cijenu od pola milijuna dolara, iako je po službenoj procjeni vrijednost nekretnine iznosila svega 67 tisuća dolara.

Gospođa O’Connor ponadala se, naime, kako će kuću netko pretvoriti u muzej, a upravo to se i dogodilo.

Mjesto sjećanja

Obožavateljica iz Portlanda i novinarka Jaime Dunkle otvorila je web stranicu na kojoj se prikupljaju prilozi, a napravila je i videosnimku u Cobainovoj nekadašnjoj spavaćoj sobi, kako bi skupila 700 tisuća dolara potrebnih za renovaciju i prenamjenu kuće.

“Htjela sam osigurati da kuća na ovaj način postane mjesto sjećanja nas fanova, a ne da završi u pandžama kapitalističke pohlepe”, izjavila je Dunkle za lokalni dnevni list.

A kako bi dokazala da nije samo “luda obožavateljica”, Cobainovoj majci preko agenta za prodaju nekretnina poslala je svoju biografiju, nakon čega su je počeli shvaćati ozbiljno, pa je, kaže, nakon tjedana i tjedana telefonskih poziva i mailova, napokon uspjela organizirati termin posjete kuće, i to upravo na 47. rođendan Cobaina, 20. veljače.

“Imala sam 15 minuta da poslikam kuću i snimim video, zavirivala sam u ormare i zamišljala Kurta kao tinejdžera kako tamo piše svoje dnevnike i crta skice”, izjavila je.

Rastava roditelja

Wendy O’Connor i Cobainov otac kuću su kupili 1969. godine, kada su pokojnom pjevaču bile dvije godine. Živio je u toj kući do svoje devete godine, kada su mu se roditelji rastali, da bi se u nju vratio kao tinejdžer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:03