IGRA ROKENROL

Električni orgazam rasplesao punu Tvornicu i podsjetio na neka prošla vremena

Srđan Gojković-Gile

 Lucija Ocko/Cropix
Publika, koja se malo više probudila pred kraj koncerta, bila je sastavlja pretežno od vjernih fanova još iz vremena buntovnih 80-ih

‘Dobro veče, večeras lišće prekriva Zagreb‘, riječi su kojima je Gile otvorio koncert Električnog Orgazma u Zagrebu u subotu navečer. Nizom hitova koji je ovaj bend izveo ispred pune Tvornice Kulture, publika je dobila priliku ponovno osjetiti prošli duh nekih starih vremena.

Koncert je započeo nešto nakon 21 sat kada je na binu izašla šarolika petorka koja je obilježila vrijeme novog vala. Spremni za svirku i prepuni snage, zagrebačkoj su publici priredili koncert podijeljen u dva bloka. Dio pjesama iz New wave faze, te dio iz preostalog opusa Električnog Orgazma. U prvom bloku mogle su se čuti pjesme kao što su Afrika, Krokodili dolaze, Zlatni papagaj, Nebo, Dokolica te brojne druge iz rane faze ovog beogradskog sastava. Pjesme koje su, između ostaloga obilježile jedno vrijeme i generaciju, odsvirane su u pomalo promijenjenom stilu. Puno blaže, ali ipak dosljedne stilu benda.

image
Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix

Publika, koja se nešto više probudila pred kraj samog koncerta, bila je sastavlja pretežito od vjernih fanova još iz vremena buntovnih 80-ih godina. Iako je bilo mladih, oni stariji ipak su preuzeli Tvornicu.

Drugi blok koncerta Gile najavljuje riječima: "To je bio taj novovalni blok, a sada jedan skok". Nakon kratkog uvoda, započinje svirati pjesma Da si tako jaka. Nakon toga nastavljaju se nizati hitovi poput Kapetan Esid, Gde smo sad, Seks, droga, nasilje i strah, Svečane bele košulje, Igra Rokenrol cela Jugoslavija, Bejbe, ti nisi tu i brojne druge. Posljednja pjesma koju su odsvirali prije nego li odlaze s bine bila je Kako bubanj kaže. Gile ju je najavio riječima: "Ljudi bili ste super, a sada jedna za Čavketa". Mobiteli visoko podignuti u zraku, svojim su bljeskalicama ispratili ovu pjesmu do kraju, a samim time i bend koji nakon toga silazi s bine.

image
Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix
image
Lucija Ocko/Cropix

Za povratak na bis nije trebalo mnogo vremena, zovu publike bend se vrlo brzo odaziva. Vraćaju se i sviraju još dvije pjesme.

Električni Orgazam je bis popunio prvim singlom benda - Konobar te popularnom pjesmom Ne postojim.

‘Zagreb bili ste super, laka vam noć‘, govori Gile nakon čega se sastav zahvaljuje publici i odlazi s bine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:48