POSLASTICA SRIJEDOM

Dunja Ercegović a.k.a Bad Daughter stiže u zagrebački Tres Chic!

Dunja Ercegović

 Tomislav Kristo/Cropix
S projektom Bad Daughter, splitska glazbenica visoko je podigla ljestvicu na sasvim drugoj strani žanrovskog terena

U srijedu, 18. listopada, s početkom u 20 sati, u zagrebački Tres Chic u Vlaškoj ulici, slijeće Bad Daughter, ‘loša kći‘, splitska glazbenica sa zagrebačkom adresom, poznato ime na hrvatskoj alternativnoj glazbenoj sceni. Ipak je tu već deset godina. Bad Daughter je njen novi glazbeni projekt, alter-ego, kojim je otvorila novo poglavlje u karijeri nakon što je kao Lovely Quinces, nakon samo pet singlova, punila Tvornicu kulture, nastupala na kultnom američkom SXSW festivalu i ušla u finale prestižne glazbene nagrade Impala. Uslijedili su i europski nastupi s Giant Sandom, Morcheebom, Thurstonom Mooreom i Kurtom Vileom.

S projektom Bad Daughter odmah je visoko podigla ljestvicu na sasvim drugoj strani žanrovskog terena. Nakon najavnih singlova "Favorite Game" i "Thick", album "Let Me Panic" pojavio se na tržištu krajem studenog 2021. godine i u samo nekoliko mjeseci osvojio kritiku i publiku. Nakon nagrade za album godine u tradicionalnom izboru tjednika Nacional u prosincu, u siječnju je album proglašen najboljim u regiji prema ukupnom broju glasova svih regionalnih nezavisnih diskografa, a sve je potvrđeno na Rock Off Awards. Dunja je tamo osvojila titulu pop izvođačice godine i najboljeg albuma godine.

image

Dunja Ercegović u zagrebačkom Tres Chicu

Album je, uz to, osvojio i Porin nagradu za najbolju žensku vokalnu izvedbu. U studenom 2022. godine, objavila je live album "Let me panic" s prvog nastupa u Pogonu Jedinstvo. Ove godine ponovno je osvojila dvije Rock&Off nagrade za najbolju pop izvođačicu godine i najbolju pjesmu godine za "Bite your tongue".

OVDJE možete pročitati razgovor s Dunjom koji je za Magazin Jutarnjeg lista vodio naš kolumnist Đino Kolega.

Razgovor s Dunjom u Tres Chicu vodit će pisac Sven Popović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:44