PODACI HTZ-A

Drugo izdanje Croatia Beach Music Conference dat će odgovore na brojna pitanja vezana uz festivale u postpandemijskoj eri

Croatia Beach Music Conference

 Promo
Hrvatska je jedina u svijetu provela projekt 2021. godine o utjecaju korona virusa na festivalski svijet

Iz povijesne perspektive, nakon svakog kriznog razdoblja, uslijedio je festivalski “boom”. Nepredvidivo vrijeme kojeg smo nažalost bili sudionici više od dvije godine, donijelo je mnoge izazove u glazbenoj industriji. Velik broj festivala najavljen je u rekordno vrijeme nakon pandemije, a uskoro ćemo doznati što to znači i kako se to odrazilo na uspješnost svih događanja.

Prema prvim podacima Hrvatske turističke zajednice sustava eVisitor tijekom srpnja 2022. godine zabilježeno je gotovo 30 milijuna noćenja što je gotovo četiri i pol milijuna više u odnosu na isto razdoblje prošle godine (srpanj 2021.: 25.120.363; srpanj 2022.: 29.607.894).

Možemo li taj turistički uspjeh povezati s uspjehom festivalskih, glazbenih i zabavnih događanja, saznat ćemo na drugom izdanju Croatia Beach Music Conference-a (CBMC-a).

Drugi puta na otoku Pagu u Novalji, od 7. do 10. rujna, okupit će se eksperti iz područja festivalske, elektronske glazbene i klupske scene. Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta i partnerstva Hrvatske udruge poslodavaca.

Upravo na prošlogodišnjem izdanju konferencije saznali smo kako je Hrvatska jedina u svijetu provela projekt 2021. godine o utjecaju korona virusa na festivalski svijet, a time smo dobili odgovore i smjernice za ovu sezonu.

„Cilj CBMC-a je na jednom mjestu okupiti ljude iz glazbene industrije, posebice one usmjerene na festivalsku i klupsku scenu, gdje će im se omogućiti prilika za razmjenu novih informacija kroz networking i dijeljenje iskustva s kolegama iz cijelog svijeta. Glavna misao vodilja je da kvalitetom govornika i rješenjima koja će naši predavači prenijeti sudionicima, konferencija stekne ugled i status među ciljanom skupinom te time Hrvatsku uvrsti na jedno od vodećih mjesta u Europi kad su ovakvi događaji u pitanju“ rekao je glavni organizator konferencije Ivan Jokić, suvlasnik Noa Beach Club-a na Zrću.

Ove godine na CBMC pozornici dolaze međunarodni eksperti i organizatori uspješnih festivala, poznati i popularni, ali i oni mladi i perspektivni izvođači elektronske glazbe, produkcijskih timovi, izdavačke kuće i svi ljubitelji glazbenih taktova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:56