Nova nagrada

Dodijeljen prvi Elector: DJ-ica godine je Insolate, a najbolji albumi dvije kompilacije

Zagreb, 030222.
Tvornica kulture, Subiceva ulica.
Odrzana je dodjela prvog Electora, nezavisne novinarske nagrade posvecene domacoj elektronskoj glazbi. Istovremeno dodjeljena je nagrada za najboljeg Dj-a godine po izboru publike.
Na fotografiji: nagrada Kompilacija godine, Healing sounds - Croatia Earthquakes Relief Project (razni izvodjaci). Petar Dundov, Antonio Zuza, Tom Pasanec, Suncica Barusic, Ilija Rudman, Jan Kincl, Sasa Rajkovic Zarkoff i Arsen Pavisic.

 CROPIX
Najboljim eventom proglašen je festival Wake The Lake, dok je debitant godine Time To Sleep

Dodijeljena je prva nagrada Elector - žiri sastavljen od 20 novinara eminentnih domaćih medija koji prate elektroničku glazbenu scenu odabrao je najbolja ostvarenja u tome žanru iz prošle godine.

Gusto je bilo u kategoriji Album/kompilacija godine, koja je nagradila dva izdanja zbog identičnog broja glasova žirija. U ovoj prestižnoj kategoriji slavile su kompilacije "Eddy Ramich Presents Croatian Blue" te "Croatia Earthquakes Relief Project". Filip Motovunski slavio je u kategoriji Remiks godine zahvaljujući pjesmi "Dubbing With The Observer" izvođača King Tubby & The Observer All Stars.

Titula Eventa godine otišla je u ruke festivala Wake The Lake, održanog na Lokvarskom jezeru u ljeto prošle godine. Petar Dundov i Gregor Tresher zahvaljujući pjesmi "Ubermod" imaju Techno singl godine, a House singl godine imaju Jan Kinčl i Regis Kattie za "Suede". Titula Bass singla godine otišla je u ruke Egolessa za pjesmu "Thank you (Hvala)".

Proglašen je u debitant godine, a pohvalu novinara u kategoriji New (S)elector godine osvojio je Time to Sleep, odnosno Karlo Pavlović. Dodijeljena je i nagrada publike za najboljeg DJ-a, a pripala je Insolate.

Na prvoj dodjeli ove nagrade nastupali su Jan Kinčl, Fikcio Monger, Petar Dundov, Antonio Žuža te DJ Jock.

Nagradu Elector pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Kako je bilo na dodjeli pogledajte u galeriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:34