‘Ukrainian Breeze‘

DJ Sergej Snooze napravio miks od ukrajinske glazbe: ‘Za ovo sam preslušao tisuću pjesama‘

Sergej Lugović

 CROPIX
"I sam sam proživio rat, suosjećam s ljudima, te sam na ovaj način, kroz glazbu, htio prenijeti svoju poruku podrške", kaže DJ

Sergej Lugović, poznat i pod DJ imenom Sergej Snooze, jedno je od najdugovječnijih imena na hrvatskoj elektroničkoj sceni, a prije nekoliko dana je snimio set kojeg je složio isključivo od glazbe ukrajinskih producenata.

- I sam sam proživio rat, suosjećam s ljudima, te sam na ovaj način, kroz glazbu, htio prenijeti svoju poruku podrške - kaže nam Lugović, koji je bio voditelj programa kultne Točkice, a zatim i još kultnijeg kluba Sirup. Pokrenuo je i izdavačku kuću HomeMade Electronica, kao i ljetni klub Porat u Pirovcu (danas poznat kao Barbarella's Discotheque).

Otkriva nam i kako je izgledao proces stvaranja ovoga miksa.

- Pretraživao sam platforme za kupovinu i preslušavanje glazbe ta na njima našao 49 ukrajinskih izdavačkih kuća. Na njima sam preslušao oko tisuću pjesama, od kojih sam odabrao one koje se najviše ukljapaju u moj stil, pa sam ih kasnije složio u set. Kroz ovo sam se doiosta dobro upoznao s ukrajinskom underground glazbenom scenom i onime što se na njoj događa. Mogu reći da sam ostao fasciniran i količinom izdavačkih kuća koje tamo djeluju, brojem pjesama na koje sam naišao, ali i stilskom širinom njihove produkcije - kaže Sergej.

Osim što je kupio glazbu tamošnjih producenata, nekima od njih se i direktno javio.

- Svjestan sam da je ljudima koji su u takvoj situaciji bilo koja poruka podrške za rad barem mali znak pažnje. Ljudi su mi odgovorili, podržali su moju inicijativu, drago im je što se njihova glazba istražuje i sluša u ovakvim vremenima - priča Lugović.

Zadovoljan je i reakcijiama na ovaj potez.

- Sve inicijalne reakcije su sjajne, a miks je tek objavljen. Nadam se da će ih biti još i više - zaključuje Lugović.

O njemu smo, inače, u Jutarnjem listu već pisali. Predstavio nam je svoju tvrtku Vesela motika, koja se bavi pametnim ekološkim rješenjima. Osim što je DJ i poduzetnik, Lugović je i veleučilišni profesor, predaje u Šibeniku i Kninu.

image

Sergej Lugovć

CROPIX

Prije nekoliko dana je gostovao i u podcastu Pozitivan ritam, u kojem je pričao o raznim temama, a kojeg možete pogledati u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:32