PROLJETNI JAZZ.HR

Charles Tolliver izvodi kultni Africa/Brass Johna Coltranea

Od 9. do 11. travnja u maloj dvorani Lisinski održat će se Jazz.hr festival na koji kao najveća zvijezda dolazi američki trubač, skladatelj i dirigent Charles Tolliver.

Stari znanac zagrebačke publike otvorit će festival sa svojim kvintetom, odnosno sekstetom - s pridruženim zagrebačkim članom na saksofonu, Sašom Nestorovićem. Osim što je tijekom polustoljetne karijere svirao s mnogim legendama, s Jackiejem McLeanom, Sonnyjem Rollinsom, Maxom Roachom i Horaceom Silverom, Tolliver gotovo jednako dugo djeluje i kao vođa sastava.

Drugi dan rezerviran je za smotru novih lica hrvatskog jazza i spoj dva stilski različita ansambla, Zagreb Jazz Portreta, kvarteta koji vodi Nenad Vrandečić i Acoustic Projecta koji čine 11 članova Zagrebačke filharmonije, pod vodstvom Dubravka Palanovića.

Najzanimljiviji koncert rezerviran je za treći dan. Charles Tolliver je priredio rekonstruiranu transkripciju veličanstvenog projekta Johna Coltranea, Africa/Brass, jednog od međašnih albuma koji ćemo sada čuti u novom aranžmanu. Coltraneove dionice svirat će Saša Nestorović koji je i uvježbao Jazz orkestar HRT-a, uz koji će nastupiti i Tolliver na trubi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 07:22