VELIKI INTERES, ALI...

Balaševićev film 'Kao Rani Mraz' nepoželjan u splitskoj bolnici

Osijek, 031110.Djordje Balasevic odrzao press konferenciju u dvorani Gradski vrt pred svoju hrvatsku turneju koja pocinje u Osijeku 27.11.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / CROPIX
Interes za film "Kao Rani Mraz", kojeg nema u kinima je izuzetno velik, kao i za koncerte Đorđa Balaševića po Hrvatskoj.

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split prof. Dujomir Marasović nije prihvatio ponudu opatijske tvrtke “Thorax“ koja je organizator skorog koncerta Đorđa Balaševića u Spaladium Areni, da dan iza koncerta 11. prosinca u KBC-u Split za sve bolesnike koji to budu htjeli ili mogli bude prikazan Balaševićev film “Kao Rani Mraz“, prenosi Slobodna Dalmacija.

“Bolnička“ premijera filma prema zamisli organizatora iz tvrtke “Thorax“ trebala je biti u 12 ili 13 sati, a navečer se film premijerno prikazuje u splitskoj Spaladium Areni.

- Iz Splita smo dobili vrlo brzo odgovor, koji moram priznati da me iznenadio. No, poštujem svačije mišljenje, pa i ono ravnatelja splitske bolnice, rekao je Vjeko Alilović, glasnogovornik poduzeća “Thorax“.

- Mi smo državna institucija i nemamo potrebe za prikazivanjem filmova Đorđa Balaševića, kratko je komentirao prof. Dujomir Marasović. Slične projekcije ponuđene su osječkoj i jednoj od zagrebačkih bolnica.

- Osječka bolnica je načelno prihvatila našu ponudu, a iz Zagreba tijekom današnjeg dana očekujemo potvrdu za gostovanje u jednoj od zagrebačkih klinika,

Film “Kao Rani Mraz“ je ljubavna priča u kojoj nema politike, čak nema ni jednog poljupca ni vulgarnosti, radi se o potpuno “nevinom“ filmu. Nas je samo vodio humanitarni karakter. Htjeli smo film, za kojim vlada veliki interes pokloniti onima, koji bi ga možda došli gledati u Spaladium Areni, da se ne nalaze u bolnici. Radilo bi se o besplatnoj projekciji filma, na koju bi došao i sam Đorđe Balašević, a bolesnicima iz KBC-a bili bi predani i simbolični pokloni, kazuje Vjeko Alilović.

Nakon odbijenice od strane prof. Marasovića, traži se novi adekvatan prostor u Splitu za humanitarno prikazivanje filma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 23:01