POČELO JE ŽEDNO UHO

Animal Collective glavna je klupska atrakcija sezone

Nakon što su nas prošle godine u organizaciji Žednog uha posjetila vrhunska glazbena imena poput The Nationala, Teenage Fanclub ili The Wedding Present, izdvojili smo šest najzanimljivijih ovosezonskih koncerata.

SCOTT KELLY

22. veljače, KSET

Američki folk i doom metal glavne su žanrovske odrednice njegova rada, a iako preferira nastupe u crkvama ili špiljama, vjerujemo da će pjevač i gitarist Neurosisa jednako dobru atmosferu napraviti i u KSET-u.

THE BAMBI MOLESTERS + THE PENNY BLACK REMEDY

29. ožujak, TEATAR &TD

Bambiji se vraćaju u Teatar &TD kako bi snimili svoj prvi live DVD, a gosti će im biti londonski prijatelji The Penny Black Remedy.

NOMEANSNO

25. travnja, KSET

Vitalni kanadski punk-rock djedice česti su nam gosti i ne sumnjamo da će braća Wright i Tom Holliston pružiti još jednu porciju bučnog, znojnog i glasnog hardcorea.

SCOUT NIBLETT

3. svibnja, KSET

Mlada kantautorica koju uspoređuju s Cat Power i PJ Harvey dosad je objavila pet albuma, a među imenima s kojima je surađivala nalaze se Jason Molina, Bonnie “Prince” Billy i Steve Albini.

SWANS

23. svibnja, Teatar &TD

Michael Gira ponovo je okupio The Swans, jedan od najutjecajnijih avangardnih bendova 80-ih, ali bez Jarboe u postavi. 2010. objavili su album “My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky”, prvi nakon 14 godina.

ANIMAL COLLECTIVE

24. svibnja, Pogon Jedinstvo

Vrhunac ovogodišnje sezone bit će nastup jednog od najatraktivnijih indie bendova današnjice, baltimorskog Animal Collective, vlasnika najhvaljenijeg svjetskog diskografskog izdanja 2009. (“Merryweather Post Pavillion”).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 06:23