POP VELIKANI

ABBA objavila novu pjesmu ‘Just A Notion‘: Odbacili su je ‘70-ih pa sad izvukli iz naftalina

ABBA
 LECOEUVRE PHOTOTHEQUE/Collection Christophel/Collection ChristopheL via AFP
Singl će se naći na novom albumu koji kreće u prodaju 5. studenoga i sadržavat će ukupno 10 pjesama, uključujući tri dosad objavljene

Švedska kultna grupa ABBA objavila je treću pjesmu sa svog dugoočekivanog novog albuma "Voyage". "Just A Notion" u petak ujutro bio je dostupan na Spotifyju i YouTubeu i donosi klasični zvuk ABBA-e iz 1970-ih.

To nije slučajno, jer pjesma je zapravo iz velike ere pop grupe - prvi put je snimljena davne 1978., ali su je tad odbacili Agnetha, Bjorn, Benny i Anni-Frid. Za novi album sad je ponovno izvučena iz naftalina.

Objavljivanje singla "Just A Notion" slijedi pjesme "I Still Have Faith in You" i "Don't Shut Me Down", koje je ABBA predstavila početkom rujna - radi se o prvoj novoj ABBA-inoj glazbi u gotovo 40 godina.

Najavljujući novi album, grupa s krajnjeg sjevera Europe najavila je i nastup s virtualnim predstavljanjem vlastitih likova, takozvanim Abbatrima, u Londonu, kao i novi album "Voyage".

Album kreće u prodaju 5. studenoga i sadržavat će ukupno 10 pjesama, uključujući tri dosad objavljene.

"Don't Shut Me Down" već je preslušan više od 25 milijuna puta na Spotifyju, a "I Still Have Faith in You" više od 15 milijuna puta.

Svjetski hitovi poput "Dancing Queen", "Gimme! Gimme! Gimme!" i "Mamma Mia" sad imaju deveteroznamenkasti broj slušatelja na platformama za streaming.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:41