UŽARENO TIJELO

Žena i njezin ljubavnik ubili su i spalili tijelo njezina supruga. Svo troje bili su kolege - i to policajci

Quim Gutierrez and Ursula Corbero, El cuerpo en llamas, 2023., Jorge Torregrossa i Laura Mana

 Arcadia Motion Pictures - Album/Album/Profimedia/Arcadia Motion Pictures - Album/album/profimedia
Zanimljiv je balans serije u tome što je Peral istodobno dijabolična, ali i neodoljivo ljupka. Taj balans počiva ponajprije na izvrsnoj glavnoj glumici

Španjolska serija "Užareno tijelo" nova je u nizu onih koje se temelje na medijski razvikanim zbiljskim zločinima. U ovom slučaju, riječ je o ubojstvu koje se dogodilo 2017. u Barceloni. Nevjenčana supruga i njezin ljubavnik ubili su i spalili tijelo njena supruga. Slučaj je bio intrigantan zato što su svi troje bili kolege, i to policajci.

Osmodijelna serija autorice Laure Sarmiento ne počiva na detekciji i suspensu jer već na kraju prve epizode naslutite što je i tko napravio. "El cuerpo en llamas" ponajprije je studija karaktera koja počiva na glavnoj junakinji. Policajka Paral lažljiva je manipulatorica, promiskuitetna femme fatale koja nevjerama i lažima krši živote muškaraca, pa i svog sudionika. Zanimljiv je balans serije u tome što je Peral istodobno dijabolična, ali i neodoljivo ljupka. Taj balans počiva ponajprije na izvrsnoj glavnoj glumici Ursuli Cobreró.

Serija je u Španjolskoj uzburkala vode. Osuđena ju je junakinja kritizirala iz zatvora, a dio komentatora prigovarao je da se Peralovu demonizira samo zato što je promiskuitetna žena. Netflix je uz seriju pustio i dokumentarac "Rosa Peral‘s Tapes" koji daje i njezinu verziju priče. Kako god, "Užareno tijelo" zanimljiva je serija s aromom neonoira devedesetih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:00