KORONA MFF

Za finale putujućeg motovunskog festivala u Laubi će biti prikazano 40 filmova

 Lauba
Neuništivo prilagođen situaciji, MFF je ovog ljeta, kao u doba pionira filma, dovodio atrakcije na prag gledatelja u 25 gradova

Putujuće kino Motovun Film Festivala ulazi u samu završnicu uz, dakako, epidemiološke mjere. Neuništivo prilagođen situaciji, MFF je ovog ljeta, kao u doba pionira filma, dovodio atrakcije na prag gledatelja u 25 gradova, a sad će to učiniti cijelim programom i u zagrebačkoj Laubi.

Od 27. kolovoza do 6. rujna u Kuću za ljude i umjetnost donosi 14 dugometražnih i 26 kratkih filmova koji su prošli ispod radara u godini kad nije bilo velikih međunarodnih festivala.

U četvrtak, 27. kolovoza, program će otvoriti nova poslastica Alexandrea Rockwella, jednog od najcjenjenijih redatelja nezavisnog filma. Svojim novim djelom “Slatke stvari”, pričom o troje mladih koji bježe od kuće kako bi postali otpadnici, oduševio je publiku i kritiku na Berlinaleu gdje je osvojio i Kristalnog medvjeda.

Već drugog dana slijede “Istinita priča o Nedu Kellyju”, svojevrsni australski špageti western koji otkriva mračne strane kolonizacije te bugarski film “U krugu”, nagrađen u Sarajevu.

Ovogodišnji motovunski program odlikuju i snažni ženski filmovi, tako da su subotu, 29. kolovoza, uz glazbene nastupe ženskih izvođačica na rasporedu “Zaposlene djevojke”, film o tri Francuskinje koje u borbi za obitelj svakodnevno odlaze preko granice u Belgiju raditi u bordelu. U nastavku slijedi “Asistentica”, vrlo zapaženi igrani prvijenac provokativne dokumentaristice Kitty Green.

Iz Srbije dolazi i “Ajvar”, kino hit o kraju jedne ljubavi, kao i “Moj jutarnji smijeh” redatelja Marka Đorđevića, a program u Laubi donosi i LGBT dan, uz film “Tetkica” koji prati mladića koji se u doba aparthejdskog režima na vojnoj obuci zbližava s drugim novakom.

U Laubi će biti dodijeljene i ovogodišnje festivalske nagrade, a publiku, osim filmova, u 11 dana očekuje i niz koncerata, DJ nastupa, kvizova i vinskih uvertira, a zbog mjera opreza broj ulaznica po svakoj projekciji bit će ograničen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:54