'POKAJNICI'

'VIKAO JE NA MENE DA LJEPŠE PLAČEM!' Glumci koji se kaju zbog uloga koje su ih lansirale u zvijezde: 'Kome se to divimo? Dileru? To mi je smetalo'

 

Nakon što je proslavljena glumica Viola Davis izjavila da se kaje zbog uloge u filmu "The Help", BBC je podsjetio na još neka lica s filmskog platna koja su nakon svjetske slave izrazili žaljenje za sudjelovanje u nekim filmovima.

The Help ("Tajni život kućnih pomoćnica") je drama nastala prema besteseleru američke spisateljice Kathryn Stockett, a u glavnoj se ulozi pojavljuje hollywoodska zvijezda Emma Stone.

Viola Davis je nedavno u intervjuu za New York Times rekla da joj je upravo taj film jedan od rijetkih zbog kojih se kaje.

- Želim znati kako je 1963. bilo raditi za bijelce i odgajati djecu u takvom okruženju, ali vi to kroz cijeli film zapravo ne možete stvarno saznati - kazala je, no i ranije je znala reći da s filmom, objavljenim 2011., ima "dosta problema". Nikad nije bila zadovoljna načinom na koji je prikazan tadašnji odnos bijelaca prema crnim zaposlenicima.

Screenshot
Scena iz filma

Osim nje, i mladi glumac Robert Pattinson nije sretan zbog serijala filmova Twilight (Sumrak saga), zbog kojeg je u cijelom svijetu postao "najpozantiji vampir", a tinejdžerice iz cijelog svijeta pretvorile su se u vojsku obožavateljica. No, Pattinson je još 2011. za Vanity Fair izjavio da je bilo "čudno" predstavljati nešto što ne voliš. Rekao je da bi lik Edward Cullen, kojeg je glumio, bio bivši ubojica da se ne radi o fikciji.

Ryan Reynolds pak nije sretan zbog uloge u filmu "Green Lantern".

- Jedno vrijeme sam predstavljao smrt superheroja - rekao je Reynolds, kojeg danas možemo gledati u Deadpoolu, u kojem su 'ugurali' i nekoliko šala na račun Green Lanterna. Inače, jednom prilikom je priznao da čak nije nikad ni pogledao finalnu verzija filma.

Idris Elba nikako nije sretan što se idealiziralo lika kojeg je glumio u seriji The Wire. Glumio je dilera Stringer Bella, a prošli tjedan je u razgovoru s Jamesom O'Brienom priznao da mu se nije sviđalo kako se prezentiralo dilera.

- Svi ga idealiziramo, ali kome se to zapravo divimo - pita se Idris Elba.

- Idealiziramo li pametnog dilera droge, ili glupog ovisnika o narkoticima - dodao je i zapitao se - "Što time poručujemo?"

Kaže i da se tako uzdiže zajednica puna heroina, a sve zato što su u tome pametni. "To te čini kul? To mi je problem", stav je glumca.

Jedan od starijih filmova s popisa je Fantastična četvorka iz 2015., a u njemu se nalazi još jedna "pokajnica", Jessica Alba. Alba je 2011. u razgovoru za Elle rekla da ju je iskustvo snimanja za taj film skoro natjeralo da se prestane baviti glumom.

- Mrzila sam to. Stvarno sam to mrzila - rekla je dramatično.

- Sjećam se kad sam morala glumiti da umirem. Redatelj je rekao da "izgleda prestvarno" i "prebolno". Onda me tražio da izgledam "ljepše dok plačem" - "Lijepo plači, Jessica! - imitirala je glumica njegove riječi.

Katherine Heigl mnogi će prije prepoznati iz serijala Uvoda u anatomiju, no prije toga je glumila Alison u filmu Knocked Up ("Zalomilo se"), za koji smatra da je bio "seksistički".

U razgovoru za Vanity Fair, Heigl je 2008. izjavila da film žene predstavlja kao da su stalno napete i bez smisla za humor, a muškarce kao šaljivdžije, zabavne i ljubazne momke.

- Film je preuveličao sve osobine likova, i to mi je smetalo - kazala je glumica, što je kasnije malo povrijedilo neke glumce iz filma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:55