OTAC RATOVA ZVIJEZDA

VIDEO Umro čovjek koji je stvorio Dartha Vadera

Kada se riječi nisu mogle prenijeti u ideju, uvijek bih pokazao na jednu od Ralphovih slika i rekao, 'Napravite to ovako, izjavio je George Lucas

Ralph McQuarrie , čovjek zaslužan za ostvarenje Ratova zvijezda , poznatog SF filmskog serijala redatelja Georgea Lucasa, na velikom filmskom ekranu, preminuo je jučer u 82. godini.

McQuarrieovi idejni projekti bili su osnova za neke od trilogija o legendarnim likovima kao što su Darth Vader , Chewbacca , R2-D2 i C-3PO.

Nakon njegove smrti, na njegovoj je službenoj internetskoj stranici objavljeno kako će se njegov utjecaj na dizajn biti uvijek osjećati.

„Ne postoji sumnja u našim srcima da će u narednim stoljećima nevjerojatni svemirski brodovi lebdjeti, gradovi budućnosti rasti, a netko će negdje reći... ovo izgleda kao nešto što je naslikao Ralph McQuarrie“, piše na Ralphmcquarrie.com .

Redatelj Ratova zvijezda, George Lucas, rekao je kako je tužan zbog McQuarrieova odlaska, nazivajući ga vizionarskim umjetnikom i skromnim čovjekom.

"Ralph McQuarrie je bio prva osoba koju sam zaposlio da mi pomogne ostvariti Star Wars“, rekao je Lucas. „Njegov genijalan doprinos u obliku slika, potaknuo je i nadahnuo sve glumce i ostatak ekipe Star Wars trilogije."

„Kada se riječi nisu mogle prenijeti u ideju, uvijek bih pokazao na jednu od Ralphovih slika i rekao, 'Napravite to ovako'.“

McQuarrie je također pomogao stvoriti koncept dizajna za izvornu televizijsku emisiju Battlestar Galactica, zajedno s filmovima " E.T." i " Bliski susreti treće vrste".

McQuarrieov konceptualni rad 1985. na filmu " Čahura" dobio je Oscara za vizualne efekte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 02:37