PREMIJERA U TUŠKANCU

VIDEO: 'SIRENE I KRIKOVI' Film snimljen na splitskim ulicama u jednom kadru natječe se za Guinnessov rekord

Kamera je tijekom snimanja ovog dugometražnog igranog filma u Splitu prešla put od 4.3 kilometara

Večeras u kinu Tuškanac publika će imati priliku pogledati zagrebačku premijeru dugometražnog igranog filma 'Sirene i krikovi ' snimljenog u jednom kadru, prvog takve vrste u hrvatskoj kinematografiji, kako stoji u najavi.

Ivan Perić, redatelj, scenarist i producent ovog filma koji je premijerno prikazan ove godine na Splitskom filmskom festivalu, prijavio je svoj uradak za Guinnessovu knjigu rekorda i za nekoliko mjeseci će se znati da li doista riječ o svjetskom rekordu.

Radnja filma, snimljenog u jednom 78-minutnom kadru, događa se u gradu koji zbog opće krize i kriminala propada. Većina preostalih stanovnika pripada siromašnim slojevima i preživljava baveći se kriminalnim aktivnostima. Nakon ubojstvo jednog od rijetkih bogatih građana, film prati nekoliko likova u potrazi za lešom. Dok većina protagonista sudjeluje u potrazi i nastoji preživjeti na razne načine, jedan od njih ima drugačije planove, no, ipak, biva upleten u potragu.

Radnja se odvija uglavnom u eksterijerima na vrlo širokom rasponu lokacija u gradu Splitu, a kamera je tijekom snimanja prešla put od 4.3 kilometra.

Pogledajte trailer:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:15