ODUŠEVLJENI SMO

Velika vijest za ljubitelje Peaky Blindersa: Cillian Murphy vraća se ulozi koja ga je proslavila. U filmu

Cillian Murphy, Netflix/BBC Studios, Peaky Blinders, šesta sezona

 Supplied By Lmk/landmark/profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia
Vijest je podijelila streaming platforma Netflix objavivši na svome profilu na mreži X fotografiju filmskog scenarija

Irski glumac Cillian Murphy, koji je na ovogodišnjoj 96. dodjeli nagrada Oscar trijumfirao u kategoriji najboljeg glavnog glumca, reprizirat će svoju poznatu ulogu Thomasa Shelbyja iz britanske povijesne kriminalističke serije "Peaky Blinders". Naime, Thomas Shelby će se pojaviti u nadolazećem filmu Toma Harpera, piše The Daily Mail.

Vijest je podijelila streaming platforma Netflix objavivši na svome profilu na mreži X fotografiju filmskog scenarija.

"Izgleda da Tommy Shelby nije završio sa mnom...Veoma je zadovoljavajuće ponovno surađivati sa Stevenom Knightom i Tomom Harperom na filmskoj verziji ‘Peaky Blindersa‘ Ovo je za fanove", komentirala je zvijezda "Oppenheimera".

Murphy je o projektu pričao i ranije ove godine: "Već sam govorio da ću, ako Knight napiše scenarij koji znam da može napisati jer je fenomenalan pisac, i ja sudjelovati. Ako želimo gledati pedesetogodišnjeg Tommyja Shelbyja, evo i mene. Ajmo".

"Volio sam igrati Tommyja. Bio je iscrpljujuć i toliko dramatično drugačiji od mene da je svaki povratak ulozi bio svojevrsno putovanje. Ja nisam sentimentalan oko posla. Meni je najinteresantnije uvijek ono što tek dolazi. To je bilo deset godina mog života pa je bilo značajno, ali moramo ići dalje", pričao je o spomenutoj ulozi nakon Oscara.

Da je "iskreno oduševljen što će se film realizirati", podijelio je i tvorac "Peaky Blindersa" Steven Knight.

Sa snimanjem se kreće u rujnu, a radnja će se odvijati tijekom Drugog svjetskog rata.

Serija "Peaky Blinders" s emitiranjem je počela 2013. godine te je osvojila kako britansku, tako i stranu publiku. U njoj su osim Murphyja glumile i filmske zvijezde Anya Taylor Joy i Tom Hardy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 10:33