KAD LJUBAV KRENE PO ZLU

Večeras na Novoj TV starta serija ‘Kumovi‘, koja bi mogla ponoviti uspjeh hita ‘Kud puklo da puklo‘

serija Kumovi

 Nova Tv
Autori serije ponovno su smjestili radnju u seoski milje i iskoristili stereotipe u gradnji likova

Počinje kao ljubavna drama. Lijepa Luce (Ana Uršula Najev) trči kroz šumu, a za njom, pokušavajući je sustići, naočiti Janko (Momčilo Otašević) dok u podlozi svira romantični song. Kada je Janko napokon uspije zaustaviti, postavlja Luci pitanje.

image

serija Kumovi Otasevic i Najev

Nova Tv

- A što ćemo sad? - pita mladić, no usred pitanja pogled mu sklizne prema Lucinu dekolteu.

- Eto što ćemo sad! - uzvrati mu ljuto Luce i "odvali" ga šakom i doslovce nokautira, a svima onima koji su mislili da je u pitanju neka romantična serija postaje jasno da to neće biti baš tako. I to već na samom početku, jer tako počinje radnja dramske serije nazvane "Kumovi", za koju Nova TV vjeruje da će po uspjehu biti ravna njezinim domaćim dramskim uspješnicama, kao što je to bilo s "Kud puklo da puklo". S emitiranjem startaju danas, u ponedjeljak 7. veljače, u udarnom terminu u 20.20 sati. Ta prva epizoda trajat će 95 minuta, i to je dobra odluka produkcije Nove TV kako bi publika pohvatala tko je tu kome među vrlo živopisnim likovima, kakvi su im odnosi, ali i prošlost koja je i uvjetovala njihove današnje relacije. Nakon toga "Kumovi" će ići po jednu, otprilike jednosatnu epizodu u tempu od ponedjeljka do četvrtka. Prije samog emitiranja dobili smo priliku vidjeti dvije epizode tog dramskog aduta Nove TV u koji polažu toliko nade. Produkciju su prepustili svojem uglavnom već dokazanom timu koji je za njih snimio već mnogo projekata. Kreativni producent je Josip Žuvan, a redatelji Zoran Margetić, Tomislav Rukavina, Robert Orhel i Darko Drinovac. Glavni pisac je Dea Matas, a u tom timu su i Nataša Buljan, Daria Stilin, Vedrana Klepica, Tomislav Hrpka, Milijan Ivezić i Irena Jakelić, koji su se iz onog što smo vidjeli poprilično potrudili dati svakome od glavnih junaka vrlo osebujan karakter.

Poziv koji mijenja sve

Ukratko, Janko koji je dobio udarac u glavu bio je kum, a Luce "udaračica" kuma na vjenčanju zajedničkih prijatelja. Tamo su se naravno spetaljali, proveli strastvenu noć koja nije dobro završila jer je Janka privela policija, a Luce, dok je čekala da se Janko vrati s kavom u hotelsku sobu, javila se na Jankov mobitel i čula djevojku koja ga oslovljava s "ljubavi"... Doduše, i bez toga im vjerojatno ne bi bilo suđeno, jer Janko živi u Zagrebu, a Luce u mjestašcu Zaglave negdje u Dalmatinskoj zagori, odakle je porijeklom i Jankov otac Aljoša Gotovac kojeg igra Vladimir Tintor.

Međutim, život ili bolje rečeno zavrzlama koja slijedi ipak će ih vrlo brzo spojiti, a gledatelji uvidjeti koliko je tu zaraćenih obiteljskih veza, bez obzira na silna kumstva u malom mjestu. Radnja se nastavlja tako da Jankova oca Aljošu Gotovca nakon financijskog sloma i optužbi iz pritvora neočekivano spašava kum Stipan Macan (Milan Štrljić) i vraća ga, zajedno sa suprugom Vesnom (Olga Pakalović), sinom Jankom i kćeri Larom (Nika Barišić) u rodno mjesto Zaglave. "Gotovcima se život iz temelja mijenja. Iz Zagreba su došli u malo mjesto u kojem vlada razdor zbog izgradnje ceste koja bi mogla donijeti prosperitet i novac u inače siromašan kraj. Strane u mjestu su podijeljene - s jedne su novopečeni bogataši i gastarbajteri Macani, s druge strane su vlastodršci i starosjedioci Akrapi, a u sredini kriminalna gospoda iz velegrada - povratnici Gotovci. Uz to, teško bolesni stari Stipan cijeli život čuva tajnu o tome da je Aljoša zapravo njegov nezakoniti sin, a istina ipak ispliva na površinu.

Na braći i rivalima Vinku i Aljoši će ostati da se ili udruže i spase mjesto, kako će se ispostaviti, od prevare načelnika Zvone Akrapa (Stojan Matavulj) ili da se dodatno zarate u borbi za Stipanovu ostavštinu i u konačnici izgube sve. Hoće li ljubav Janka i Luce Akrap biti jača od obiteljskog neprijateljstva i mogu li pomiriti zavađene strane, vidjet ćemo u uzbudljivim nastavcima napete dramske serije", najavljuju na Novoj TV.

image

serija Kumovi

Nova Tv

Mjesto Bogu iza nogu

Autori serije ponovno su smjestili radnju u seoski milje i iskoristili stereotipe u gradnji likova. Primjerice Vinko Macan, kojeg odlično tumači Vedran Mlikota, naravno da vozi automobil s čijeg retrovizora visi krunica i pritom "reve" iz sveg glasa hit Petra Graše, a Vesna Gotovac (Olga Pakalović) uštogljena je reklo bi se Zagrepčanka, njegovana i elegantna te, naravno, snob, koja je potpuno unezvijerena jer mora u neko mjesto Bogu iza nogu. Još gore je tu prisilnu selidbu (ili Zaglave ili zatvor za oca) doživjela Lara, njezina kći dizajnerica, koja mahnito prati što se o njezinu ocu piše na društvenim mrežama i užasno je uzrujana zbog toga.

image

serija Kumovi

Nova Tv
image

serija Kumovi

Nova Tv

- Je li to ona selendra otkud su tvoji? - pita Lara oca dok hiperventilira zbog spoznaje da se iz Zagreba prisilno svi sele u Zaglave, u kojima nikada nije bila. S druge strane, kod obitelji Akrap vladaju više tradicionalni odnosi.

- Dva dana na svadbi, a kao da se s pogreba vratila. Nikad se ta neće udati - zaključuje Anđela Akrap (Barbara Vicković) za svoju kćer Luce, na što joj suprug Zvone odmah uzvraća: "Ako si se ti udala, sve će". Sudeći po početku, serija se oslanja na takav humor, koji će bez sumnje naići na svoje poklonike, baš kao i radnja u kojoj su otprilike svi svima kumovi, ali je od kumstva važnija prevlast, interes i novac.

Uz spomenute glumce, u "Kumovima" igraju Radoslava Mrkšić (Ivka), Daria Lorenci (Jadranka), Mirna Mihelčić (Matija), Lara Obad (Pere), Lovre Kondža (Martin), Ratko Glavina (dida Akrap), Ecija Ojdanić (Mirjana), Jagoda Kumrić (Vedrana), Domagoj Ivanković (Josip), Petra Kraljev (Milica), Ante Krstulović (Ante), Iva Kraljević (Sandra), Mijo Kevo (Marko Šank) i Konstantin Haag (Zlatan).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 06:28