THE CONSULTANT

U tvrtku CompWare, koja izbacuje na tržište video igrice, upala je gomila djece i šefa ustrijelila iz pištolja...

USA. Christoph Waltz, Amazon Prime Video serija The Consultant (2023)

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia
Ima i crnog humora kojeg su nam najavljivali, ali očekivali smo puno više. Ipak, jedan od zanimljivijih naslova na streaming platformama

Nije baš lako žanrovski odrediti seriju "The Consultant", jer se tu miješaju elementi trilera, crne komedije pa i fantastike.

Većina radnje odigrava se u tvrtki CompWare, koja izbacuje na tržište video igre za mobitele, posao naizgled dobro funkcionira, ali u ured njihova šefa Sanga (Brian Yoon) jednog dana upada gomila djece i jedno od njih ustrijeli ga iz pištolja.

Odmah zatim njegove prostorije zaposjedne enigmatični Regus Patoff (Cristoph Waltz), predstavlja se kao "savjetnik", a zapravo se ponaša kao direktor.

Tko ga je postavio, odakle dolazi, nemamo pojma, ali tvorac novih video igara Craig (Nat Wolff) i svojevrsni stup tvrtke Elaine (Brittany O‘Grady) ne vole da se netko na taj način s njima poigrava. Tako zapravo funkcionira fabula, malo se maknemo unazad, malo proširimo vidike, no na osnovna pitanja ne dobivamo odgovore.

Da nema karizmatičnog Austrijanca, dvostrukog oskarovca, u naslovnoj ulozi, i da scenografija nije tako inventivna (tvrtka izgleda kao velika igraonica), vjerojatno bismo i ranije izgubili živce i prestali gledati seriju, no ovako ostajemo do kraja i nagrađeni smo s nešto malo kanibalizma.

To je crni humor kojeg su nam najavljivali, ali očekivali smo puno više. Ipak, jedan od zanimljivijih naslova na streaming platformama.

The Consultant

humor. triler

SAD, 2023. (Amazon Prime Video)

Tvorac: Tony Basgallop

G: Cristoph Waltz, Nat Wolff, Brittany O‘Grady

Ocjena: 4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:30