POVRATAK FILMAŠA

U Dubrovnik stiže četvrta sezona Amazonove serije, za njih će se prije sezone otvoriti dubrovački hoteli

Snimanje filma Robin Hood Origins

 Cropix
Snimanje će početi u veljači i trajat će oko dva tjedna, a ekipe će biti dovoljno da će se za njih otvoriti neki hotelski kapaciteti

Veliko uzbuđenje ovih dana vlada u Dubrovniku, nakon što je dubrovačko-američka produkcijska kompanija Embassy Films objavila takozvani casting call odnosno poziv za statiste, piše Dubrovački vjesnik.

"Za potrebe snimanja američke akcijske TV serije tražimo muške i ženske statiste u dobi od 18 do 70 godina. Snimanje će se održati u Dubrovniku sredinom veljače ove godine. Prijaviti se možete putem linka" - pozvali su iz Embassyja iza kojeg je sad već poduga lista ozbiljnih produkcijskih bisera koji su Dubrovnik lansirali u sam vrh kao hit TV i filmsku destinaciju.

Embassy neumorno radi pod palicom Dubrovkinje Erike Milutin koja još uvijek ne može odati detalje o nadolazećem snimanju koje će Grad probuditi iz zimskog sna. Već neko vrijeme nisu imali veliku produkciju u Gradu, a nakon posljednjeg desetljeća kad je Grad bio 'zauzet Igrom prijestolja, Ratovima zvijezda, Robinom Hoodom i brojnim drugim tv serijama i filmskim projektima, Dubrovčani ali i brojni statisti diljem Hrvatske pohrlili su na link Embassy Filmsa pitajući imaju li i oni 'šanse', budući su već sudjelovali u brojnim snimanjima.

image

Erika Milutin Diller

Cropix

Vlasnica Embassy Filmsa Erika Milutin još uvijek ne može odavati nikakve detalje.

- Mogu samo reći da se radi o američkoj akcijskoj TV seriji u produkciji Amazona odnosno Paramounta, da se radi o četvrtoj sezoni serije i to je zasad sve, ne smijemo otkrivati ni najbezazlenije detalje - poručuje Milutin.

Dubrovački vjesnik doznaje da će snimanje početi sredinom veljače i trajati oko dva tjedna te da će produkcijske ekipe biti dovoljno da će se za njih otvoriti hotelski kapaciteti.

image

Snimanje Igre prijestolja

Cropix

- Neće ekipe biti ništa manje nego na bilo kojem drugom snimanju koje smo radili, to je takav posao. Bit će ih jako puno. Neće se samo Argentina otvoriti, trebat će i drugi dubrovački hoteli primiti ekipe, ali to je stvarno sve što možemo zasad reći.

Amazon i Paramount u zadnje slove kao kuće koje po epizodi određenih serija troše i do 10 milijuna dolara i utrkuju se s Netflixom čija je popularnost u pandemiji narasla jednako kao i produkcijski apetiti, a u moru serija koje obje kuće izbace svakih par mjeseci treba se znati snalaziti.

U svakom slučaju, neće izostati sve ono uzbuđenje i veselje koje još jednu veliku svjetsku produkciju dovodi u grad, taman pred proljeće, piše Dubrovački vjesnik.

image

U Dubrovniku je snimao i Nicholas Cage

Embassy Films
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:58