NOVI FILM BRANKA IVANDE

U cipelice Lee i Darije mogle su ući samo prvakinje u stepu

Uz dvije amaterke, u filmu će zaigrati i Dražen Čuček, Urša Raukar, Relja Bašić, Duško Valentić, Ana Vilenica...

Dvije djevojčice, Lea Deutch i Daria Gasteiger, koje su prije Drugog svjetskog rata svojim pjevanjem, glumom i plesom oduševljavale publiku u Zagrebu, oživjet će u filmu koji će prema njihovim životima snimati Branko Ivanda, a niz eminentnih glumaca danas je počeo s glumačkim i plesnim probama.

Hrvatska Shirley Temple

Za ulogu djevojčice Lee odabrana je Klara Naka, a za Dariju mlada Tamy Zajec, obje višestruke europske i svjetske prvakinje u stepu, što je bilo jako važno za ulogu jer je Lea zbog izuzetnog plesačkog umijeća tridesetih godina prošlog stoljeća nazivana hrvatskom Shirly Temple. Uz Klaru i Tamy, u filmu glume poznata imena glmačke scene, među kojima se ističu Zrinka Cvitešić kao Leina majka i Linda Begonja, Darijina majka, a osim njih i Bojana Gregorć, Ana Vilenica, Dražen Čuček, Sebastian Cavazza, Barbara Nola, Urša Raukar, Relja Bašić, Radovan Ruždjak, Duško Valentić i mnogi drugi.

Film “Lea i Daria - Dječje carstvo” nazvan je po dječjoj sceni u sklopu HNK koju su od 1935. do 1943. vodili Mladen Širola i Tito Strozzi, a na kojoj su dvije talentirane djevojčice, step-plesačice i glumice, nastupale. Film će pratiti njihove kazališne uspjehe sve do vrhunca.

Glazba Alfija Kabilja

Istinita priča tužno završava jer su dvije dječje zvijezde i prijateljice razdvojene početkom Drugog svjetskog rata, kada je Lea, kao Židovka, nakon proglašenja NDH umrla u vlaku za Auschwitz, kada je u logoru stradala i njezina obitelj, a Daria je kao dijete folksdojčera pred partizanima pobjegla s obitelji iz Zagreba. Ivandu je zaintrigirala ta istinita priča i odlučio je snimiti film.

- Konačno smo započeli s probama, a ovih dana počinjemo snimati i glazbu s Big bendom i Simfonijskim orkestrom koju je skladao Alfi Kabiljo. Početak snimanja filma zakazan je za 15. lipnja na lokacijama u Zagrebu - izjavio je redatelj Branko Ivanda, zadovoljan što su nakon brojnih audicija i priprema probe napokon počele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 20:51