KONTROVERZNI HOROR

The Hunt: Nasilni film koji je bio zabranjen u Americi stigao na Netflix

film ”The Hunt”

 Lifestyle Pictures/Alamy/Alamy/Profimedia
Film je priča o dvanaest republikanskih glasača koje je iz zabave otela okrutna liberalna elitna. I Trump se snažno protivio

Kontroverzni film "The Hunt" čiji je izlazak bio izvorno odgođen došao je na Netflix, prenosi Lad Bible.

Riječ je o izrazito nasilnoj satiri koja opisuje političku atmosferu u Americi.

Film "The Hunt" predstavlja priču o dvanaest republikanskih glasača koje iz zabave otme okrutna liberalna elitna skupina pod vodstvom lika kojeg utjelovljuje oskarovka Hilary Swank.

Nakon što neki taoci smrtno stradaju na niz nasilnih načina, Crystal (Betty Gilpin) pobijesni, a situacija se odjednom izokrene pa lovci postanu lovina.

Distribucija izrazito nasilnog filma koji na eksplicitne načine prikazuje scene ljudi ubijenih metkom u glavu, nabijenih na metalne šiljke ili pak očiju probodenih cipelom na visoku potpeticu je kasnila zbog masovnih ubojstava u Daytonu u saveznoj državi Ohio te u El Pasu u saveznoj državi Texas 2019. godine.

Universal je tada odlučio ne prikazati film jer nije bio "pravi trenutak", no napomenuo je da će nastaviti podržavati svoje filmaše i distribuirati filmove hrabrih vizionara, prenosi Lad Bible.

Producent Jason Blum i scenarist Damon Lindelof, koji zasluge za scenarij dijeli s Nickom Cuseom, stali su u obranu filma kojeg smatraju "satiričnim prikazom" podijeljene zemlje te su inzistirali na nepristranosti i napomenuli da "nitko od njih ne staje ni na jednu ni na drugu stranu", piše The Hollywood Reporter.

Lindelof i Cuse su bili djelomično inspirirani filmom Jordana Peela "Get Out", koji je Blum producirao.

"Taj film je nevjerojatno dobar. To je horor s elementima komedije.", rekao je Lindelof, dok je Blum stao u obranu nasilju i političkim temama koji se protežu kroz film:

"Publika je dovoljno pametna da zna da je to satira, ništa drugačija od "Jokera" ili drugih nasilnih filmova", rekao je.

"The Hunt" je pametniji, no ne i šokantniji, od većine horora, a njegov politički aspekt potiče debatu te služi kao ispušni ventil za obje strane priče", piše Variety.

"Ovaj film beskompromisno prikazuje obje strane političke podjele te pokazuje koliko je ona besmislena. Film bi mogao loše sjesti lako uvredljivima te uskogrudnima, ali ako nas može ujediniti fantastična te impresivno sposobna žena s južnjačkim naglaskom, možda nismo izgubljeni slučaj", smatra USA Today.

Film je naišao na osudu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa koji je svojedobno, prije nego što je njegov profil na Twitteru zabranjen, na toj platformi kritizirao film koji je, kaže, "snimljen kako bi izazvao kaos". U tvitu je liberalni Hollywood prozvao zbog rasizma te je poručio da iako za sebe misle da su elita, oni to nipošto nisu. Prema njegovom mišljenju, oni kreiraju nasilje i onda krive druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:45