FINALNA SEZONA

TEORIJE O DOGAĐAJIMA U 8. SEZONI IGRE PRIJESTOLJA Tko će ubiti Cersei, tko je trudan i što je Cleganebowl?

Game of Thrones
 screenshot Youtube
 

Teorija o događajima u finalnoj sezoni “Igre prijestolja” ima otprilike koliko i gledatelja serijala, ali neke od njih ipak imaju nešto veći značaj. Većina izvorište ima u knjiškom predlošku, koji je ipak puno detaljniji od serije.

Bran je Night King

Iako smo jasno vidjeli da je Bran postao Three Eyed Raven i da je Night King ušao u špilju s namjerom da ubije, mnogi obožavatelji barataju teorijom da je Bran zapravo Night King. Prema toj teoriji, toliko se puta vraćao u prošlost u pokušaju da spriječi Night Kinga da je naprosto zaglavio u njegovu tijelu. Krunski dokaz je činjenica da ga je Night King dodirnuo u jednoj od vizija. Isto tako - zašto Bran nije bio u kripti Winterfella s ostalima u traileru za osmu sezonu?

Daenerys je trudna, Jon je tata

Previše puta se pričalo o tome da je Daenerys jalova i da će zmajevi biti njezina jedina djeca da to ne bi bila pažljivo postavljena zamka za gledatelje. Podsjetimo da je spavala s Jonom.

Cersei je trudna, Euron je tata

Cersei se obećala Euronu u zamjenu za njegove usluge, nismo to vidjeli na ekranu, ali jesmo vidjeli jasne znakove koji ukazuju na to da Cersei nosi dijete. Naravno, uvijek je moguće da je otac opet braco Jamie. Otprije znamo da je nad Cersei kletva prema kojoj neće imati više od troje djece.

Jamie će ubiti Cersei

O tome se pričalo već i prije sedme sezone pa ništa. Jamie je ostavio Cersei i odjahao na Sjever nakon što mu je otkrila svoj plan da čuva snagu dok se drugi troše u borbi s White Walkerima pa da ona pokupi prijestolje. Dodatno, ono staro proročanstvo govori da će Cersei ubiti “valonqar”, što na valirijskom znači “mali brat”. Cersei je uvijek pretpostavljala da se to odnosi na Tyriona, zato ga cijeli život pokušava ubiti, ali njezin mali brat je i Jamie...

Arya će ubiti Cersei

Tko je bolji za tu ulogu od Aryje - Cersei je kriva za to što je u prvoj sezoni ubijen Sansin vuk Lady i što se Arya morala oprostiti od svoje vučice Nymerije.

Cersei se već upropastila

Cersei je u cijelosti otplatila dug koji je obitelj Lannister imala prema Željeznoj banci Braavosa. Time je praktički zajamčila da ta banka više nema neki poseban interes podržavati Lannistere - njihov predstavnik Tycho Nestoris jasno joj je rekao da će banka podržati “pobjednika” nakon što Cersei plati dug, ali nije rekao da će podržati nju. Nestoris je vidio čija je vojska moćnija i stoga je moguće da će Lannisteri propasti zato što su otplatili dug.

Tyrion je zaljubljen u Daenerys

Scena u kojoj Tyrion čeznutljivo gleda u vrata iza kojih Jon i Daenerys konzumiraju svoju novu vezu može se svakako tumačiti. Jednako kao i to što se Tyrion riješio svakog suparnika za njezinu naklonost - bio je ključan faktor u odluci da pošalje Joraha Mormonta na liječenje i savjetovao joj je da ostavi Daarija Naharisa u Essosu.

Tyrion je Targaryen

Duga priča, ali ukratko - Ludi kralj Aerys Targaryen (otac Daenerys Targaryen) silovao je Tyrionovu majku Joannu, koju je Tywin silno volio pa je to skrivao i Tyriona odgajao kao svog sina.

Melisandre je otišla po vojsku

Teorija kaže da je Melisande otišla u Volantis po vojsku crvenih svećenika, onih koji nose plamene mačeve, kao pomoć u borbi protiv Night Kinga.

Melisandre će vratiti Viseriona u život

Pomalo komplicirano i nategnuto, ali - Daenerys će iskoristiti svoju neraskidivu povezanost s Viserionom da ga vrati u stvarnost i razbije moć koju nad njim ima Night King. Tada na scenu stupa Melisandre i vraća Viseriona u svijet živih.

Nymeria će se vratiti

Aryjina vučica luta Westerosom još od prve sezone, susrela ju je nakratko u 7. sezoni i nije isključeno da se pojavi zajedno sa svojim čoporom kao ispomoć.

Doznat ćemo tko je Azor Ahai

Kandidati za Azora Ahaija su Jon, Daenerys, The Hound, Davos i Jamie Lannister, kao i pokojni Stannis. Ako to napokon ne doznamo ispast će da je cijeli Melisandrin luk bio slijepi rukavac.

Jon će ubiti Daenerys

Ako se ispostavi da je Jon Azor Ahai, teorija dalje kazuje da bi mogao do kraja ispuniti to proročanstvo tako što će ubiti Dany. Naime, Azor Ahai je iskovao svoj mač Lightbringer tako što ga je temperirao u srcu svoje voljene Nissa-Nisse.

Cleganebowl

Možda i najiščekivaniji dvoboj GoT univerzuma, okršaj između dva Cleganea, Hounda i Mountaina, nešto je s čime nas cimaju već godinama. Mali foršpan imali smo kada su se nakratko susreli u sedmoj sezoni. Bila bi to bitka za pamćenje.

Ledeni Viserion će umrijeti

Teorija rođena iz jednog od trailera za osmu sezonu - Dany i Jon hodaju prema dvojci zmajeva koji stoje nad hrpom kostiju. Kosti su prevelike i prebrojne da budu ljudske. Možda su konji, medvjedi ili tko zna, ali Reddit kaže da je to Viserion...

Ovaj tekst je objavljen u magazinu Svijet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:41