PAUL, JOHN, RINGO I GEORGE

Svaki pojedinačni Beatle dobit će svoj film. Autor je poznati redatelj Sam Mendes

grupa The Beatles šezdesetih

 Topfoto/Topfoto/Profimedia/Topfoto/topfoto/profimedia
‘Počašćen sam što ću ispričati priču o najvećem rock bendu svih vremena...‘, kaže redatelj Sam Mendes

Svaki pojedinačni Beatle dobit će svoj film. Redatelj filmova o Jamesu Bondu "Skyfall" i "Spectre" te filmova "1917" i "Vrtlog života" planira snimiti četiri filma koji donose perspektive četiriju članova kultnog benda, prenosi Variety.

Filmovi će "ispričati nevjerojatnu priču o najvećem bendu u povijesti" sve do njegova raspada, stoji u objavi za medije.

Paul McCartney, Ringo Starr te obitelji pokojnih Johna Lennona i Georgea Harrisona filmovima su dali prava na glazbu te životnu priču glazbenih legendi iz Liverpoola.

"Počašćen sam što ću ispričati priču o najvećem rock bendu svih vremena te uzbuđen što ću ponuditi drugačiji pogled na to što podrazumijeva odlazak u kino", navodi Mendes u izjavi.

Filmove će financirati te distribuirati Sony Pictures Entertainment, a detalji o tome kada će filmovi doći u kina objavit će se kasnije.

Glazbenim filmovima popularnost je u porastu, piše Variety. "Elvis" Baza Luhrmanna te Paramountov "Bob Marley: One Love" požnjeli su veći uspjeh od očekivanog, dok je film o turneji The Eras Taylor Swift prema prodanim kartama nadmašio i neke holivudske franšize.

Osim filmova o Beatlesima, u planu su i filmovi o Michaelu Jacksonu te Amy Winehouse, a traju i pregovori o filmu o usponu Bee Geesa.

"Namjera nam je da to bude jedinstveno uzbudljivo i epsko filmsko iskustvo; četiri filma ispričana iz četiri različite perspektive koja pripovijedaju jednu jedinstvenu priču o najslavnijem bendu svih vremena", otkrila je Pippa Harris (Neal Street Productions) koja će se uz Mendesa te Julie Pastor (Neal Street) naći u ulozi producentice.

Bend je dosad bio predmetom nekolicine dokumentaraca poput "Let It Be" (1970) o raspadu grupe te "Get Back" Petera Jacksona o snimanju albuma "Let It Be", a pjesme legendarnoga benda inspirirale su filmove poput "Across the Universe" (2007) te "Sgt. Pepper‘s Lonely Hearts Club Band" (1978).

"Događaji vezani za prikazivanje filmova u kinima danas moraju imati ogroman kulturološki značaj. Samova smjela, velika ideja je upravo to i više od toga. Udruživanje njegove (...) filmske ekipe i glazbe te priča četvorice mladića koji su promijenili svijet prodrmat će publiku diljem svijeta", zaključuje Tom Rothman (Sony Motion Picture Group).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:24