VELIKI USPJEH

Spider-man je jači od pandemije! Najnoviji Marvelov hit u desetak dana zaradio više od milijardu dolara

Tom Holland kao Spider-Man

 Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia
Nova saga o Peteru Parkeru s Tomom Hollandom u glavnoj ulozi tako je prestigla ep ‘The Battle of Lake Changjin‘

"Spider-Man: Put bez povratka", najnoviji film iz franšize o tom strip junaku postao je prvi film u pandemijskoj eri koji je zaradio više od milijardu američkih dolara na svjetskim kino blagajnama. U originalu "Spider-Man: No Way Home" također je tim fantastičnim rezultatom ponio titulu filma s najvećom zaradom u 2021. godini.

Nova saga o Peteru Parkeru s Tomom Hollandom u glavnoj ulozi tako je prestigla ep "The Battle of Lake Changjin" koji je najskuplji film ikada snimljen u Kini (budžet je bio 200 milijuna dolara), a koji je u ovoj godini na izmaku zaradio 905 milijuna dolara.

image

Tom Holland

Valerie Macon/AFP

Inače, posljednji filmski hit koji je prešao milijardu dolara kino zarade bio je "Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera", piše BBC, što je bilo u 2019., dakle u predpandemijskom vrijeme. Niti jedna druga hollywoodska produkcija nakon toga, sve do Spider-Mana, u ove dvije nesretne godine nije se približila takvoj zaradi.

Milijardu dolara zarade, preciznije 1,05 milijardi taj najnoviji uradak Marvel Cinematic Universe dosegnuo je za blagdanski vikend i to u manje od dva tjedna otkako je stigao u kina. Nije ga zaustavio niti ogromna zabrinutost zbog širenja omikron varijante Covid-19, baš kao niti činjenica da još ne igra u Kini, koja je trenutno najveće svjetsko kino tržište.

image

Tom Holland i Zendaya Coleman

Image Press Agency/nurphoto/shutterstock

Inače, ovo je nije prvi film iz franšize o Spider-Manu koji je dosegnuo tu čarobnu brojku, jer je "Spider-Man: Far From Home" zaradio prema podacima Comscorea više od 1, 1 milijardu dolara, no bilo je to 2019., dakle prije no što je izbila pandemija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:51